alkotás

2019.07.10. 16:20

Már most a decemberi kiállítására készül Stekly Zsuzsa

Wessely Gábor

Dolgoznak a ZAB-osok. (ZAB = Zománcművészeti Alkotótábor, Bonyhád.) Stekly Zsuzsa saját műhelyében fogadta a résztvevőket, s el is szállásolta őket. Az idei a 13. ZAB. A résztvevők: a törökbálinti Berkó Edit, a soroksári Godánné Tamási Ibolya és a biatorbágyi Pataki Elvira. Természetesen a házigazda is velük alkot. Apró technikai fogásokat leshetnek el egymástól; magát a mesterséget, a zománcművességet már mindannyian évek, évtizedek óta ismerik, gyakorolják.

A vendégek eddig főként acéllemezre dolgoztak, ipari zománccal. Bonyhádon kipróbálhatják a rézlemezt, a finomabb, áttetsző, plasztikus ékszerzománc használatával. Szép művek születtek a július 1–6-ig tartó együtt alkotás során.

Stekly Zsuzsa a táborzárás után sem pihen. Decemberben nagy kiállítása lesz, hazai pályán, a bonyhádi művelődési házban. Háromévente szokta ott bemutatni a legfrissebb alkotásait. Körülbelül 35–40 zománckép fér el a teremben. Keményen kell dolgozni, mert a leendő tárlat anyagának nagy része egyelőre csak fejben van kész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában