Gazdaság

2023.08.02. 20:23

Magyarország és Dél-Korea Budapesten egyeztetett az együttműködésről

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár Magyarország és Dél-Korea gazdasági együttműködéséről egyeztetett – közölte a tárca szerdán az MTI-vel.

MW

Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter nevében Fábián Gergely fogadta a Koreai Köztársaság Országgyűlésének delegációját. A küldöttséget Han Moo-kyung, Yu Eui-dong és Hong Kee-won parlamenti képviselők alkották.

A résztvevő felek kiemelték, hogy a tapasztalatcsere a két ország között kiemelkedő szereppel bír az akkumulátoripar fejlesztése és az elektromos járművek terjedésének előmozdítása érdekében, továbbá a hidrogén alapú közlekedés, infrastruktúra és energiaellátás elterjesztése vonatkozásában. 

Magyarország földrajzi elhelyezkedése, valamint a jelenlegi gyártási kapacitások ugyanis kedvező alapot biztosíthatnak a nemzeti hidrogéngazdaság kiépítéséhez.

Fábián Gergely hangsúlyozta, hogy Dél-Korea kiemelt szereppel bír a magyar gazdaság számára: 

2022-ben hazánk 13. legfontosabb kereskedelmi partnere és a legnagyobb tőkebefektetője volt, emellett a 130 koreai kötődésű vállalat mintegy 15 ezer család megélhetését biztosítja Magyarországon.

Az államtitkár hozzátette, hogy Dél-Korea gazdasága példaértékű, különös tekintettel a magas fokú innovációs teljesítményre, a csúcstechnológiák kifejlesztésére és alkalmazására. 

Magyarország célja is az, hogy modern technológián alapuló, magas hazai hozzáadott értékű, energiahatékony gyártókapacitásokat hozzon létre, ezzel növelve a magyar ipar teljesítményét és segítve a zöld gazdasági átállást

 – közölte Fábián Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!