Atlétika

2022.06.26. 11:08

Győzelemmel tért vissza az olimpiai bajnok Jacobs

Lamont Marcell Jacobs, a 100 méteres síkfutás olimpiai címvédője győzelemmel tért vissza az olasz bajnokságon izomsérülését követően.

A 27 éves atléta 10.12 másodperces eredménnyel győzött Rietiben. Egyéni legjobbja a 9.80 mp-s Európa-csúcs, amivel tavaly augusztusban, Tokióban olimpiai bajnok lett. Később a japán fővárosban a 4x100 méteres váltó tagjaként is aranyérmet nyert.

Jacobs május közepén a savonai viadal 100-as döntőjében sérült meg, amit ugyan megnyert, de azt követően a többi között három Gyémánt Liga-versenyt is ki kellett hagynia Eugene-ban, Rómában és Oslóban. Az olasz szövetség múlt pénteken közölte, hogy a futó ismét teljes intenzitással tréningezhet. Mivel szombaton újra rajthoz állhatott, még van esélye, hogy a július 15-én kezdődő eugene-i világbajnokságra megfelelő formába lendüljön, előtte pedig ott lesz Stockholmban a jövő csütörtöki Gyémánt Liga-állomáson is.

Borítóképünkön Lamont Marcell Jacobs. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában