Spanyol Szuperkupa

2024.01.11. 14:17

Madridi derbi Rijádban, Ancelotti befogta Zidane-t

A spanyol Szuperkupa négyes döntőjét immár hagyományosan Szaúd-Arábiában rendezik. Az első elődöntőben a Real Madrid izgalmas, fordulatokban bővelkedő mérkőzésen a rendes játékidő után, hosszabbításban 5-3-ra legyőzte az Atlético Madridot. Carlo Ancelotti e találkozón különös mérföldkőhöz jutott. A másik elődöntőt, a Barcelona–Osasuna meccset csütörtökön játsszák.

MW

A Real nyerte a madridi derbit a Szuperkupa elődöntőjében az Atlético ellen

Forrás: AFP

Fotó: Anadolu via AFP

Elképesztően izgalmas mérkőzéssel ajándékozta meg a rijádi szurkolókat a Real Madrid és az Atlético Madrid labdarúgócsapata – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. Legutóbb szeptemberben találkozott egymással a két madridi csapat egy spanyol bajnoki mérkőzésen, ahol 3-1-re az Atlético Madrid nyert.

Griezmann történelmet írt az Atléticóban

A spanyol Szuperkupa első elődöntőjében záporoztak a gólok. Diego Simeone csapata lendületesen kezdte a mérkőzést az ősi ellenfele ellen, és a Matracosok már a hatodik percben megszerezték a vezetést. Antoine Griezmann jobb oldali szögletét Hermoso fejelte nagyjából hét méterről a bal alsó sarokba – írta meg az Origó. Bár az Atlético játszott veszélyesebben, a 20. percben egy szögletből egyenlített a Real Madrid Antonio Rüdiger révén, majd szűk félóra után a vezetést is megszerezte Carlo Ancelotti csapata. A szélsőhátvéd Carvajal jobb oldali beadására Mendy érkezett, és egy pazar bokamozdulattal a jobb alsó sarokba bombázott. Az első félidő vége előtt azonban egyenlített Diego Simeone csapata: Griezmann egy gyönyörű testcsel után kilőtte a jobb alsó sarkot.

A franciák világbajnok támadója a 174. találatát jegyezte az Atlético Madrid színeiben, amivel a piros-fehérek legeredményesebb góllövője lett. Az eddigi csúcstartó Luis Aragonés volt, aki 370 mérkőzésen 173 alkalommal talált be

 – írta meg a Magyar Nemzet.

Carvajal volt a megmentő

A 78. percben ismét az Atlético Madrid jutott előnyhöz Rüdiger balszerencsés öngólja után. A Real megmentője az első félidőben gólpasszt adó Carvajal volt, aki egy remek helyzetfelismerés után hosszabbításra mentette a meccset. A kétszer tizenöt perces hosszabbításban Sztefan Szavics

öngóljával szerzett ismét vezetést a Real Madrid, majd a 122. percben Brahim Díaz döntötte el a meccset, miután egy előre vágott labdáért lefutotta a szögletnél előrehúzódó Oblakot, majd közel harmincöt méterről az üres kapuba lőtte a labdát, így beállítva az 5-3-as végeredményt.

A Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti így győzelemmel ünnepelte pályafutása újabb mérföldkövét: az olasz edző 263. alkalommal ülhetett le a Real Madrid kispadjára, ezzel az olasz edző utolérte Zinedine Zidane-t az örökranglistán, és már csak Miguel Munoz áll előtte, aki 605 meccsen irányította a madridiakat.

A Real Madrid a Barcelona–Osasuna találkozó győztesével találkozik a döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában