Ország-világ

2006.01.05. 08:25

52 millió euró árvízvédelemre

Idén 52 millió eurót fordít árvízvédelemre a romániai környezetvédelmi és vízügyi minisztérium - ez áll a tárca közleményében.

BAMA

A jelentés szerint a minisztérium, a vízügyi hatóság és a Hidroelectrica Rt. 215 gát, 126 gyűjtőtó és 34 igeiglenes tározó állapotát ellenőrizte, írja a Transindex. A dokumentum megállapítja: jelenleg a gátak jórészt megfelelő állapotban vannak. Az állami földalap-kezelő tulajdonában levő gátak közül több Duna-menti védművet, illetve a Kovászna és a Zágon folyó gátjainak koronáját kell megerősíteni az idén.

A Fetesti-környéki Duna-gátakat a helyi polgármesteri hivatalnak kell rendbehoznia. Az Aranyos, a Kis- és a Nagy-Küküllő, a Maros és a Ialomita-folyó mentén egyes vízzáró-berendezéseket kell megjavítani. A jelentésből kiderül: az Aranyos, a Berzava, a Fekete-Körös, a Szamos és az Olt egyes helyeken meggyengítette a gátak alapozását, tehát erre külön figyelmet kell fordítaniuk a vízügyi szakembereknek, áll a jelentésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában