Ország-világ

2006.02.22. 19:36

Bozóki András látogatása Baján

Baja város célzott állami támogatásra kíván pályázni, hogy kulturális központot alakíthasson ki a főtéren lévő áruház épületében - nyilatkozta a Bács-Kiskun megyei városba látogató kulturális miniszter.

BAMA

Bozóki András elmondta, hogy Baja jelenleg kiesik a magyar kulturális élet vérkeringéséből, ezen a helyzeten változtatni szeretnének a város vezetői. Elmondta, hogy a polgármester tájékoztatása szerint a kulturális központ a több mint százéves bajai áruház épületében valósulna meg.

Bozóki András szerint a város sokszínű nemzetiségű múltja és jelene hozzájárulhat ahhoz a kulturális vidékfejlesztéshez, amelynek fő eseménye, hogy Pécs 2010-ben Európa kulturális fővárosa lesz. Úgy vélekedett: Baja a kulturális turizmust tudja majd ötvözni a nemzeti park és a Duna által kínált turisztikai lehetőségekkel.

Elmondta, hogy 2006-ban mintegy 7,2 milliárd forintot szán a kormány kulturális jellegű célzott állami támogatásokra, erre Baja is pályázni szeretne. Mint mondta, ha a város eredményes, sikeres pályázatot készít, akár több száz millió forintot is kaphat. A miniszter arról is szólt, hogy a bajai halászléfőző verseny a későbbiekben nemcsak egy hétvégi esemény lesz, hanem egy egyhetes, tíznapos összművészeti, kulturális fesztivállá válhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában