Bűnöző élet

2019.02.01. 07:05

Szlovák-magyar drogkereskedő csoportra csapott le a hatóság

Az akció során marihuánát, ecstasyt, fegyvereket és lőszereket is lefoglalt a rendőrség.

Szlovákiában és Magyarországon droggal kereskedő csoportot számolt fel szerdán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – közölte péntek reggel a rendőrség.

Az NNI a szlovák bűnüldöző hatóságokkal együttműködve január 30-án felszámolt egy Magyarország és Szlovákia területén kábítószerrel kereskedő csoportot – írták. Az összehangolt akcióban a magyar rendőrök Esztergomban elfogták a 45 éves N. Csabát, aki a hazai értékesítést irányította. Lakásában – az előzetes szakértői vélemény szerint – egykilónyi marihuánát, valamint ecstasyt foglaltak le,

egy telephelyen pedig húszdekányi marihuánát, egy légpuskát, egy 0,22-es kaliberű puskát és lőszereket találtak.

Az NNI a 45 éves budapesti H. Péter lakásán csaknem fél kiló marihuánát talált, amelyet nagy valószínűséggel N. Csabától vásárolt.

A budapesti férfit kábítószer birtoklás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, N. Csabát pedig kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

A szlovák hatóságok négy embert fogtak el, egyebek mellett kétkilónyi marihuánát és ecstasyt foglaltak le, és felszámoltak egy professzionálisan felszerelt kannabiszültetvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában