Ország-világ

2020.07.27. 13:13

Kásler: ha a járvány itthon is elszalad, ismét kemény intézkedéseket kell hoznunk (videó)

Jelenleg elegendőek az enyhébb korlátozások, de a járványügyi intézkedések meghozatalakor figyelembe kell venni, hogy a környező országokban emelkedik az új esetek száma – hívta fel a figyelmet legfrissebb videóinterjújában Kásler Miklós miniszter.

Ha hagyjuk, hogy a járvány elszaladjon, akkor sokkal keményebb intézkedéseket kellene hozni,

mint jelen pillanatban, amikor a járvány kezelésére szolidabb, enyhébb korlátozások is alkalmasak

– hangsúlyozta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán közzétett interjúban. A tárcavezető szerint továbbra is fontos, hogy elkerüljük azt a helyzetet, ami korábban Észak-Olaszországban vagy New Yorkban kialakult.

„Nem szeretnénk abba a helyzetbe kerülni, amikor embereket nem tudunk ellátni,

nem tudjuk lélegeztetőgépre helyezni őket, nem tudjuk kezelni a holttesteket” – szögezte le a miniszter, kiemelve: világban dühöng a koronavírus-járvány, Magyarországon ugyanakkor folyamatosan csökkent az esetek száma az utóbbi időben. A járvány utolsó fázisában nulla és húsz közötti új megbetegedést regisztráltak naponta.

A további intézkedések meghozatalánál a hazai kedvező helyzet ellenére figyelembe kell venni, hogy Romániában, Szerbiában, Ukrajnában, Ausztriában, Szlovákiában és Csehországban is emelkednek a számok.

„Nagyon sok minden múlik az emberek fegyelmezettségen.

Fontos, hogy viseljünk szájmaszkot, tartsunk távolságot és a szokásosnál többször mossunk kezet” – javasolta Kásler Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában