Visszatekintés

2023.02.18. 10:06

Ma tartja a 24. évértékelőjét Orbán Viktor

Délután három órától a Várkert Bazárban tartja hagyományos beszédét a kormányfő. Az idei azért is különleges, mert az orosz–ukrán háború kitörése, valamint a brüsszeli szankciók bevezetése óta ez lesz az első alkalom, hogy a miniszterelnök évértékelőt tart.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédet tart a Várkert Bazárban 2022. február 12-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Az idei a 24. évértékelő azóta, hogy a miniszterelnök 1999-ben először adott helyzetértékelő beszédet. A múltban a baloldal rendre támadta Orbán Viktor beszédeit, ugyanakkor a balliberális politikusok lemásolták a műfajt és sorban jelentkeztek saját évértékelőikkel – foglalja össze a Magyar Nemzet.

A miniszterelnök évértékelőit hagyományosan a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi. Egészen 2004-ig a Pesti Vigadóban, majd annak felújítása miatt az ELTE lágymányosi épületében, később a Körcsarnokban, ezután a SYMA-csarnokban, a Millenárison, végül mind a mai napig a Várkert Bazárban várta a közönségét a kormányfő.

ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszédet tart a Várkert Bazárban 2022. február 12-én
Fotó: Benko Vivien Cher / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A 2010-es kormányváltás óta tartott évértékelők közös vonása, hogy a miniszterelnök mindig hangsúlyozta a gazdaság, a középosztály és a családok megerősíté­sének célját – jellemzően ilyenkor jelentette be az adó- és rezsicsök­kentéseket, a családi kedvezmények és támogatások kiszélesítését, valamint a kormány munkahelyteremtő, vállalkozásösztön­ző lépéseit. Tavaly a kormányfő évértékelője egybeesett az országgyűlési választási kampány kezdetével, a miniszterelnök pedig kijelentette: a választás tétje, hogy Gyurcsány és Bajnai visszatérnek-e a hatalomba.

2021-ben a járványhelyzet miatt nem tartott hagyományos évértékelőt a kormányfő, ezért a parlamentben, a tavaszi ülésszak nyitányaként adott politikai helyzetértékelést. 

A 2020-as évértékelőn a miniszterelnök szót ejtett az akkor százéves trianoni katasztrófáról, valamint a balliberális kormányok okozta csődből való kilábalásról. 

 A miniszterelnök 2019-ben hangsúlyozta: a magyarok a nemzeti konzultációban igent mondtak arra, hogy a bevándorlás helyett a családok támogatásával kezeljék a demográfiai problémákat, s az intézkedéscsomag is ennek a szellemében készült. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában