Terrorizmus

2023.06.20. 09:47

Tömeggyilkossággal fenyegetőzött a Budapesten élő norvég férfi (videó)

Tömeggyilkosságok elkövetésével fenyegetőzött nyilvános videókban az a Budapesten élő norvég állampolgárságú férfi, akit a hétvégén fogott el a TEK műveleti egysége – írja a police.hu.

MW

Budapesten állították elő a 45 éves norvég férfit a rendőrség munkatársai

Forrás: Police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát (KR NNI) a Terrorelhárítási Központ (TEK) értesítette arról, hogy egy Budapesten élő norvég férfi az elmúlt időszakban több olyan videót tett közzé egy videómegosztó portálon, amelyben emberek megölését tervezi – írja a rendőrség a hivatalos honlapján.

A 45 éves norvég állampolgár által közzétett videók arról szóltak, hogy az Anders Behring Breivik által 2011-ben végrehajtott, 77 halálos áldozattal járó cselekményt akarja túlszárnyalni. 

A rögzített anyagok nagy részében norvégul beszélt, de néhány videóban angolul fenyegetőzött. Szájából ilyen mondatok hangzottak el: 

Elveszek mindent, ami számít, ami értékes, elpusztítom az országot. Csak figyeljetek!  Bárhol támadhatok. Repülő, reptér, vasúti pályaudvar, semmi nem probléma nekem. El fogom pusztítani az ártatlanokat.

A nyomozók, mint írják, a norvég hatóságokkal is felvették a kapcsolatot, így derült ki, hogy a férfi hazájában 

többször volt büntetve erőszakos, illetve szexuális bűncselekmények elkövetése miatt.

A rendelkezésre álló információk alapján szükséges volt a 45 éves férfi mielőbbi elfogása, akinek a lakásán házkutatást követően minden számítástechnikai eszközt lefoglaltak. 

Az előállítást követően gyanúsítottként hallgatták ki terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A bíróság elrendelte a férfi letartóztatását, amelyet elmegyógyintézetben tölt megfigyelés alatt.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában