Bűnügy

2023.07.30. 11:26

Lövöldözések törtek ki egy hollandiai fesztiválon, többen megsebesültek

Két helyszínen is lövöldöztek Rotterdamban egy nyári utcai fesztiválon, hárman megsebesültek, köztük az egyik elkövető, akit a rendőrök lőttek meg - tudósított az NL Times című angol nyelvű holland hírportál vasárnap.

MW

A nyári karnevál helyszínéül szolgáló Coolsingelben emberek sérültek meg egy lövöldözésben

Forrás: ANP via AFP

Fotó: Killian Lindenburg

A beszámoló szerint a Rotterdam belvárosában szombat éjjelig tartó fesztiválon történt első lövöldözésben senki nem sérült meg, a tettes elfutott, a rendőrség keresi.   

A második, kora este kitört lövöldözésben ketten sebesültek meg. A rendőrség tájékoztatása szerint ennek elkövetőjét meglőtték.   

A lövöldözés nyomán kitört pánikban egy nő menekülés közben elesett, elővigyázatosságból őt is kórházba vitték - tették hozzá.   

Nem sokkal az incidens után a rendőrök egy harmadik személyt is előállítottak, aki a gyanú szerint szintén érintett a bűncselekményben.   

A hatóságok azt közölték, a két lövöldözésnek vélhetően nincs köze egymáshoz.   

Az évente megrendezett eseményen idén több mint 2500 táncos, 25 karneválozó csoport és számtalan, a kikötővárost átszelő csatornákban úszó ember vett részt. A fesztivál fénypontja a szombat esti utcai felvonulás lett volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában