Kampányfinanszírozás

2023.08.06. 08:10

Az elmúlt harminchárom év legsúlyosabb politikai korrupciós botránya zajlik az ellenzéknél

Az elmúlt harminchárom év legsúlyosabb politikai korrupciós botrányának nevezte Nacsa Lőrinc, a KDNP parlamenti frakciójának szóvivője azt, hogy a baloldal országgyűlési választási kampányát finanszírozó külföldi támogatás csaknem teljesen a baloldal belső emberénél, Bajnai Gordonnál és cégcsoportjánál, a DatAdatnál landolt, írja az MTI.

MW

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Nacsa Lőrinc a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a nemrégiben nyilvánosságra került titkosszolgálati jelentésről szólva elmondta: 

azt már tudjuk, hogy hova került a külföldről érkezett pénz, a baloldal legbelsejébe. Karácsony Gergely főpolgármester mozgalma például 600 millió forint értékben kötött szerződést a DatAdattal, miközben csak 506 millió forint támogatást vallottak be.

Azt azonban továbbra sem tudni, hogy kik voltak a külföldi támogatók, és azt sem, mit kértek cserébe a dollárbaloldaltól. 

Mert lennie kellett egy olyan titkos alkunak, hogy ha a baloldal megnyeri a választást, valamit cserébe végre kellett volna hajtania. Csak nem tudjuk, mit: kerítést lebontani, beengedni az iskolákba a genderőrületet, belépni a háborúba?

– tette fel a kérdést Nacsa Lőrinc. A kormánypárti politikus kifejtette, 

a baloldal először azt mondta, nincs semmilyen pénz; aztán kiderült, hogy van pénz, az is, hogy sok; aztán azt mondták, hogy minden szabályszerűen érkezett, de kiderült, hogy ez sem igaz. Aztán jöttek a mesék mikroadományozókról és faragott ládikákról.

A hazudozás, a hárítás azt mutatja, hogy 

van vaj a baloldal füle mögött, hogy egy nagy külföldi beavatkozásnak lehettünk így utólag szemtanúi

 – mondta Nacsa Lőrinc, aki hozzátette, ezért lenne fontos, hogy Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely válaszoljon a nekik feltett kérdésekre.

Mindenkinek joga van tudni, milyen ellenzéke van Magyarországnak, mennyire van a külföldiek zsebében a baloldal. Főleg úgy, hogy jövőre önkormányzati és európai parlamenti választás lesz

 – jegyezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában