Vélemény

2023.12.02. 18:53

Hollik István: a nemzeti konzultációval üzenhetünk Brüsszelnek

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a nemzeti konzultációval "üzenhetünk Brüsszelnek": változásra van szükség, és nem lehet úgy döntéseket hozni a jövőről, hogy nem kérik ki az európai emberek véleményét.

MW

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója beszél a nemzeti konzultációról tartott tótkomlósi lakossági fórumon 2023. december 1-jén

Forrás: MTI

Fotó: Lehoczky Péter

Hollik István a közösségi oldalán szombaton megjelent videónyilatkozatában úgy fogalmazott, "a dollárbaloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc egyértelműen elmondta", hogy

 szerinte Ukrajnának az Európai Unióban van a helye.

"Mi viszont ezt nem így gondoljuk" 

- hangsúlyozta a kormánypárti politikus. Leszögezte, Ukrajna EU-csatlakozása, illetve a tárgyalások megkezdése már önmagában is biztonsági kockázatot jelent; ráadásul olyan gazdasági terhet rakna az unió, illetve a tagországok vállára, amit azok nem bírnak el.

"Akkor, amikor Ukrajna uniós csatlakozásáról elmondjuk a véleményünket, kifejtjük az aggályainkat, akkor valójában a magyar és az európai érdeket védjük Brüsszellel szemben. Mert úgy gondoljuk, hogy Brüsszel elárulta az európai érdeket, egy szűk liberális elit érdekeit képviseli, és ezzel gyengíti Európát" - fejtette ki a politikus.

"Ezért fontos, hogy a nemzeti konzultációval üzenjünk Brüsszelnek, hogy változás kell, és nem lehet, hogy úgy alakítsák ki az uniós álláspontot, hogy abból kihagyják az európai embereket" 

- mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában