Álszentség

2024.02.09. 20:02

Tüntetéseket szervezett a baloldal, de nem mindig ennyire harcos, ha pedofíliáról van szó

Demonstrációkat szervezett a baloldal péntek délutánra Budapesten. Jámbor András is felszólalt a Novák Katalin ellen szervezett tüntetésen, azok után, hogy a közelmúltban súlyos pedofilüggyel hozták összefüggésbe a politikus egyik kollégáját.

MW

A Demokratikus Koalíció politikusai a Belügyminisztérium elé szervezett demonstráción

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

A korábbi demonstrációkhoz képest annyi a különbség, hogy a pénteki, civilek által szervezett megmozduláshoz a baloldali pártok is csatlakoztak: MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd. 

A napokban nagy visszhangot váltott ki, amikor nyilvánosságra került, hogy az államfő elnöki kegyelmet adott egy jogerősen elítélt egykori igazgatóhelyettesnek, aki segített a főnökének eltussolni, hogy szexuális visszaéléseket követett el kiskorúak sérelmére. 

A vonulásos demonstráció az Országos Közös Akarat nevű szerveződés által 16 órára a Belügyminisztérium elé hirdetett demonstrációval kezdődött. A mindössze néhány száz főt kitevő, főleg 50 felettiekből álló tüntetők között az MSZP-t többen is képviselték: megjelent Hiller István, de a két társelnök, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre is – adta hírül a Magyar Nemzet

A Demokratikus Koalíció már több politikussal érkezett, valamint mozgósított nagyságrendileg ötven fő aktivistát is. Nem meglepő módon megjelent még néhány baloldali kerületi vezető is: V. Naszályi Márta budavári és Horváth Csaba zuglói polgármestert is látni lehetett a tüntetők között. 

A Momentum minden nap a Sándor-palota elé akar vonulni

Donáth Anna pártja 18 órára a Sándor-palota elé szervezett tüntetést, az OKA-demonstráció résztvevői és a hozzájuk csatlakozók, mintegy ötszáz fő a Belügyminisztériumtól a Lánchídon át, pártzászlók alatt vonult a helyszínre.

A Magyar Nemzet helyszíni beszámolja szerint 

a Sándor-palota előtti demonstráción megjelent és felszólalt Jámbor András, a Párbeszéd szélsőbaloldali országgyűlési képviselője, akinek a munkatársa súlyos pedofil-ügybe keveredett, ugyanis a tavaly februári szélsőbaloldali embervadászattal kapcsolatos nyomozás sarán a lakásán, az élettársa laptopján háromszáz pedofil pornófilmet találtak. 

 A képviselő beszéde alatt előkerült szervezetének, a szélsőbaloldali Szikra mozgalomnak a molinója is.

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában