Ország-világ

2021.06.30. 13:28

Szijjártó Péter: a lengyel elnökség kiválóan helytállt

„A magyar elnökség feladata annak biztosítása lesz, hogy Közép-Európa gyorsan újra tudjon indulni” – írta közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

Orbán Viktor miniszterelnök (j2) a visegrádi csoport (V4) miniszterelnökei csúcsértekezletén Katowicében 2021. június 30-án. A találkozón Magyarország átveszi a V4 soros elnökségét. A kormányfõ mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3).

Forrás: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

„A lengyel elnökség az elmúlt évtizedek legnehezebb egy évét fogta ki, de kiválóan helytállt”

– jelentette ki közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Magyarország szerdán veszi át a V4 soros elnökségét.

A külgazdasági és külügyminiszter azt írta, a magyar elnökség feladata annak biztosítása lesz, hogy Közép-Európa gyorsan újra tudjon indulni. Ehhez beruházások, biztonság és regionális stabilitás kell – tette hozzá.

„Ennek érdekében meg kell akadályoznunk, hogy bárki adóemelést vagy illegális migránsok befogadását kényszerítse ránk, valamint fel kell gyorsítanunk az EU bővítését a Nyugat-Balkán irányába”

– zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (j2) a visegrádi csoport (V4) miniszterelnökei csúcsértekezletén Katowicében 2021. június 30-án. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában