Hirdetés

2022.06.10. 23:59

Világszintű minőség fenntartható módon az új matracüzemben

Új részleggel bővült a közel húsz éve üzemelő Vitafoam Magyarország gyára. A pénteki ünnepélyes átadón elhangzott: az üzem a jövőben tovább bővítené kapacitását, emellett nyitottak lennének új iparágak felé is.

Munkatársunktól

Süli János paksi bővítésért felelős államtitkár. Fotó: Molnár Gyula

Az atomerőműfejlesztés mellett az egész régió és az iparának fejlesztését is kiemelten fontosnak tartjuk, hiszen a beruházás idején átmenetileg öt-tízezer munkavállalót tudunk foglalkoztatni, ám azt követően a paksi blokkok üzemeltetéséhez már jóval kevesebbet. Nagyon fontos tehát, hogy a környékben további munkaerőre igényt tartó ipari fejlesztések is történjenek, ezért öröm az új Vitafoam matracüzem átadása – mondta az ünnepségen Süli János, paksi bővítésért felelős államtitkár.

Szántó Zoltán alpolgármester elmondta, a Vitafoam magyarországi gyára 2005-ben kezdte meg működését a Paksi Ipari Parkban. – Azóta elmondhatjuk, a Vitafoam itthon van Magyarországon, és itthon érzi magát Pakson is. Ezt nem csak a lassan húszéves közös munka sikere bizonyítja, hanem az is, hogy a paksi telephely folyamatos fejlődésen megy keresztül – fogalmazott Szántó Zoltán. Szerinte a társaság amellett, hogy meg tud felelni a legmagasabb világszínvonalat képviselő minőségi elvárásoknak, kiemelt ügyének tekinti a környezetvédelmet, a fenntartható fejlődést, amelynek hátteréül az ország egyik legzöldebb városa és ipari parkja szolgál.

 – Az elmúlt évek során folyamatos fejlődésnek lehettünk szemtanúi, eleinte csak habszivacs alapanyagot készítettünk, értékesítettünk, majd megalapítottuk a lapszabászatot, a harmadik lépéssel, a matracgyártó üzem átadásával lett teljes a cég portfóliója – tájékoztatott az ünnepségen Sorin Vanghele gyárigazgató. 

Mint mondta, a Vita csoport egyebek mellett azzal is büszkélkedhet, hogy Adormo néven egy saját márkát vezetett be a piacra, amely gondosan kiválasztott minőségi alapanyagból készült. A matracüzem jelenleg egy műszakban működik, de terveik között szerepel ennek folyamatos bővítése: a részleg három műszakkal érhetné el a teljes kapacitását. Emellett a jövőben más iparágak, így például az autó- és a csomagoló- és a szigetelőipar felé is nyitna a cég – jelezte.

Cél a kapacitásbővítés 

A Vitafoam Magyarország Kft. a brit  The Vita Group cégcsoport leányvállalata, amely 1949 óta fejleszti gyártja és forgalmazza a hideghabok széles választékát, amely a mai matracgyártás egyik legkorszerűbb alapanyaga. A cégcsoport célja, hogy partnereik számára innovatív, minőségi termékeket állítsanak elő. Mára 15 európai országban összesen negyven telephelyet üzemeltetnek, ahol közel 3000 alkalmazottat foglalkoztatnak. 

Paksi telephelyükön komfort szivacsok gyártására specializálódtak. Portfóliójukban közel 80 féle habszivacs szerepel, a szivacsok sűrűsége és keménysége szerint osztályozva egyebek mellett standard, memória, nagyrugalmasságú, égés gátolt és novaflex fajta. 

A dinamikusan fejlődő vállalat nemrégiben új részleggel bővült: modern, korszerű gépparkkal felszerelt matracüzemük 1825 négyzetméter területen található, amely lehetővé teszi, hogy matracaikat saját habalapanyagból gyárthassák le. Terveik között a paksi részleg kapacitásbővítése szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában