Hirdetés

2023.06.22. 14:09

Hogyan lehet pénzt megtakarítani?

A pénzmegtakarítás hasznos készség. Ezt kemény úton tanultuk meg 2022-ben, amikor egyes termékek ára veszélyesen megugrott az infláció következtében. Egyébként pedig a korábbiaknál magasabb hiteltörlesztő részlettel kellett szembesülnünk, ami viszont azt jelentette, hogy az otthoni költségvetésből fogytak a szabad források. Hogyan lehet pénzt megtakarítani, hogy túlélhessük 2023-at pénzügyi meglepetések nélkül? Ezt firtatjuk!

PR-cikk

Forrás: freepik

Szeretnél pénzt megtakarítani 2023-ban? Kiváló! Mielőtt azonban elkezdenéd kalandod az otthoni költségvetés javításával, szánj egy percet egy jó terv elkészítésére. A látszattal ellentétben a megtakarítás nem azt jelenti, hogy megtagadod magadtól az örömöket vagy lemondasz minden olyan dologról, amit egyébként szeretnél. Megmutatjuk, hogyan teremthetsz további pénzügyi lehetőségeket nemcsak kötelezettségeid kifizetésére, hanem biztonságos financiális tartalék kialakítására is.

Szóval hogyan kezdj el hatékonyan takarékoskodni?

Írd fel egy papírra a saját nyilatkozatodat, amelyben úgy döntesz, hogy mától takarékoskodni fogsz. Akassz fel egy kártyát a tükörre vagy tedd a pénztárcádba. Furcsának tűnik számodra? Ha folyamatosan egy világosan meghatározott célt nézel, különösen az üzletekben történő fizetéskor, akkor végül automatikusan, gondolkodás nélkül belekezdesz a procedúrába. Legfontosabb pénzügyi céljaink feljegyzése és szem előtt tartása segít annak következetes elérésében. Nincs mentség.

Ellenőrizd, hogy a háztartás költségvetése nem igényel-e némi korrekciót!

A háztartás költségvetésével való hatékony gazdálkodáshoz több jó szokás kialakítása és megvalósítása szükséges. Az egyik a rendszeresség. A kiadások rendszeres tervezése és rögzítése elengedhetetlen, ezért nézd meg, hogy nézett ki a költséglistád a hónap végén, és ez alapján állíts be költségvetést a következő 30 napra. A legjobb megoldás, amely segít az otthoni költségvetés optimális összeállításában, illetve pénzmegtakarítást eredményezhet ebben a helyzetben, a kiadások alapos ellenőrzése. Miután megszüntetted az összes többletkiadást, gondold át azokat is, amelyekkel teljesen tisztában vagy, majd vedd fontolóra, hogyan csökkentheted azokat. Ebben segítenek a promóciós szórólapok, amelyekből megtudhatod, hol vásárolhatsz meg egy adott terméket a legjobb áron. A heti Lidl akciós újság már volt a kezedben?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában