Hirdetés

2023.10.06. 08:00

Szavazzon a Tolna vármegyei Prima Gála közönségdíjasára!

PR cikk

Négy művészeti együttes várja a voksokat a 06-30/344-4696-on!

A Tolna vármegyei Prima Gála október 13-án, pénteken, 18 órakor kerül megrendezésre Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központ színháztermében. A hagyományokhoz híven a Közönségdíjat idén is az Önök szavazata dönti el!

A VOSZ Tolna vármegyei Szervezete és az Alisca Bau Zrt. alapította Prima Közönségdíjat 2014. óta adják át vármegyénk kiválóságainak. Idén, 2023-ban, ismét lehetősége van Önöknek is, hogy támogassák szűkebb régiónk tehetségeit. Szavazni SMS formában lehet 2023. október 5-től, egészen október 12. éjfélig a 06-30/344-4696-os, normál díjas számon.

Ahogy korábban, úgy ez alkalommal is kód-betűjelek tartoznak a VOSZ Tolna vármegyei Szervezete által meghirdetett jelöltekhez. Íme: A – Bátaszéki Pedagógus Kórus, B – Kapos Táncegyüttes, C – Paks Városi Vegyes Kar, D - Sárpilisi „Gerlice madár” Hagyományőrző Néptánc Egyesület.

A – Bátaszéki Pedagógus Kórus

Bátaszék életében az egyik meghatározó kulturális csoport a Pedagógus Kórus. A közös programok s az azokhoz kapcsolódó feladatok együtt való elvégzése kovácsolja az egyesületet igazi csapattá. A csoport feladatának tartja a kórusmuzsika értékeinek megismertetését és megszerettetését minél szélesebb rétegekkel, a hagyományok ápolását és a határon túli hasonló összetételű énekkarokkal való kapcsolattartást.

A – Bátaszéki Pedagógus Kórus

Kétszer minősültek, mindkét alkalommal vegyes karok kategóriában arany minősítést értek el. Felsorolni sem lehet, hány magyarországi településre vitték el igényes énekükkel Bátaszék jó hírét. Az énekkar az elmúlt harminchárom esztendő alatt Bátaszék olyan kulturális csoportjává vált, akikre odafigyelnek és akikre büszkék a város lakói. A kórus tagja a Bátaszéki Értéktárnak is.

B – Kapos Táncegyüttes

A több mint hatvanéves múltra visszatekintő Kapos Táncegyüttes számos táncos generációt nevelt fel. Tánc közben táplálta lelküket, testüket, s kiváló közösséget hozott létre. Hazai és külföldi fellépéseivel, nívós díjaival dicsőséget szerzett városának, Dombóvárnak. A kezdeti időkben a legelső vidéki táncházat Tímár Sándor tartotta az együttesnek, erre nagyon büszke a csapat.

B – Kapos Táncegyüttes

Az Együttes ma is "tiszta forrásból" táplálkozik, hiszen a táncokat igyekszik nemcsak a próbatermekben, hanem az eredeti helyen megízlelni, megtanulni, gyakorolni az ott élő fiataloktól, öregektől. Az Együttes célja az, hogy táncosai megismerjék gyökereiket, nagyszüleik játékait, táncait, szokásait, viseletüket, a muzsikát, a népdalt, a néptáncot. Nevelkedjenek a magyar népi kultúrán, s adják azt tovább gyermekeiknek!

C – Paks Városi Vegyes Kar

A Paks Városi Vegyes Kar 1977-ben alakult, és 1996 óta egyesületi formában működik. A Nemzetközi Ezüst Diplomás, és Fesztiválkórus minősítéssel rendelkező, valamint Pro Urbe Paks címmel kitüntetett, közel ötvenfős énekkart 2020-óta Babenyecz László karnagy vezényli. Az egyesület működését pedig Nikl Márta elnök biztosítja több mint 15 éve.

C – Paks Városi Vegyes Kar

A csapat szívesen énekel bordalokat, népdalfeldolgozásokat, populáris műfajban musicalfilmzenéket, s ugyanígy egyházzenei feldolgozásokat, oratóriumokat is. Az utóbbi néhány évben fontos célul tűzték ki a kórus megújítását és fiatalítását. A fiatalok bevonására nem csak azért van szükség, hogy hangzásukat színvonalon tudják tartani, illetve képesek legyenek fejlődni, hanem azért is, hogy megismertessék a közös éneklés örömét, a részvétel fontosságát a magyar zenei kultúrában és kóruséletben.

D – Sárpilisi „Gerlice madár” Hagyományőrző Néptánc Egyesület

A Sárpilisi „Gerlice madár” Hagyományőrző Néptánc Egyesület tagjai nagyon büszkék hagyományaikra. Ezek megismertetésében sokat köszönhetnek Bogár Istvánnak és a Sárpilisi Népi Együttes tagjainak. Szívvel-lélekkel örökítik át a sárközi emberek hétköznapi és ünnepi szokásait, örömeit és bánatát helyi, megyei és országos rendezvényeken.

D – Sárpilisi „Gerlice madár” Hagyományőrző Néptánc Egyesület

Az egyesület tagja a Muharay Elemér Népművészeti Szövetségnek. Részt vesz a Szellemi Kulturális Örökség munkájában a többi sárközi településsel együtt. Két alkalommal volt szervezője és házigazdája Sárpilisen a Sárközi Lakodalomnak. Az eredményes munkának köszönhetően az együttesnek több kiváló, arany és ezüst minősítésű táncosa van.

Az egyesület köszöni a megtisztelő jelölést, arra kéri a közönséget, hogy kövesse továbbra is a csapat munkáját és örüljön vele együtt műsorain.

SMS-szavazás

Szavazáskor tehát az SMS-üzenetben a jelölt neve melletti kódot – betűjelet kell elküldeni, csak az számít érvényesnek, amiben ez – vagy ez is – benne van. Ugyanarról a telefonszámról többször is lehetséges szavazni a jelöltekre, de egy napon belül csak egyszer számít érvényes szavazatnak az elküldött SMS-üzenet. A telefonos hívások nem jelentenek érvényes voksot.

Képek:
A: Bátaszéki Pedagógus Kórus
B.: Dombóvári Kapos Táncegyüttes
C: Paks Városi Vegyes Kar
D: Sárpilisi Gerlice Madár Hagyományőrző Néptánccsoport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában