hirdetés

2018.04.23. 16:31

Értékvédők vetélkedtek

Budavári Kata, fotó: Makovics Kornél

Két napon keresztül zajlik az Értékvetélkedő elnevezésű program Gyönkön. Hétfőn tíz általános iskolás csapat mérte össze tudását.

Fehérvári Tamás, a Tolna megyei közgyűlés elnöke szerinte rendkívül fontos a múlt értékeinek feltárása, és újak alkotása, egyúttal megköszönte a gyerekek munkáját.

Dr. Say István, a megyei értéktár bizottság elnöke munkatársaknak nevezte a versenyzőket, hiszen elfogadásra alkalmas előterjesztéseket tettek. Mivel idén az irodalmi és képzőművészeti értékek kerültek előtérbe, a javaslatok között szerepelnek például Czakó Gábor, Mattioni Eszter és Forster Jakab munkásságára vonatkozók.

A versenyre készültek a hetedikesek, nyolcadikosok, és Say István elmondása szerint kis utánajárással remekelni lehetett. A gyerekek egyebek mellett hangról és képről is felismerték a hungarikumokat.

Első helyen az őcsényi iskola Sárköz, szeretlek csapata végzett, második a szekszárdi Garay gimnázium Hétpróbások csoportja, harmadik a gyönki kis gimisek alkotta gárda, a Búzavirág lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában