Sport

2011.01.28. 09:43

Nincs gyenge pontja a dobogón álló DVSC-Korvex csapatának

Rossz és jó élményekből egyaránt kijutott az elmúlt egy hétben a DVSC-Korvex csapatának, amely az UKSE Szekszárd NB I-es női csapatának soron következő bajnoki ellenfele.

TEOL/Balázs László

A szombati Győri Audi ETO KC elleni összecsapás (22–35) előtt tíz perces megemlékezéssel búcsúzott a csapat, a szurkolók és a klubvezetés a tragikus hirtelenséggel elhunyt szakosztályvezetőtől, Baranyai Antaltól. (A vereség miatt a cívis város csapata kénytelen volt átengedni a második helyet az FTC-nek.) Hétfőn egy újabb Bajnokok Ligája középdöntős, a román Oltchim Valcea lépett pályára a Hódos Imre Sportcsarnokban.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Jenőfi Katalin (a labdával) és a Szekszárd az esélytelen nyugalmával játszhat (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

A 2010-es BL-döntőst helyenként jó játékkal 35–32-re legyőzte a DVSC. Köstner Vilmos vezetőedző szerint az edzőmeccs arra mindenképpen jó volt, hogy a fizikálisan heterogén játékosok állapota nivellálódjon.
– A Debrecen két bajnoki mérkőzését láttuk videón. Mörtel Renáta visszatérése szembetűnő változást jelent a Loki játékában; a válogatott Bulath Anita sérülése miatt biztosan nem lép pályára ellenünk – mondta Kovács Jenő, az UKSE vezetőedzője.

– Bognár Barbara és Bogdanovics Annamária irányító-átlövő poszton meghatározó játékosa a piros-fehér csapatnak – inkább a bal oldala veszélyes a DVSC-nek. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ősszel még a legrangosabb európai kupasorozatban szerepelt a Debrecen. Egészen biztosan komoly tempót diktálnak majd Juhász Gabrielláék, a gyors kontratámadásaik életveszélyesek. Maximális koncentrációval a lehető legjobb eredmény elérése a célunk.

Érdekesség, hogy a vendégek leggólerősebb játékosa, Sopronyi Anett csak 19. a góllövőlistán, 63 góljából 50-et akcióból szerzett. 
Az UKSE és a Győr csapata megegyezett a Magyar Kupa negyeddöntő mérkőzés időpontjáról: a legjobb négy közé jutásért február 9-én szerdán 18 órakor csap össze a két alakulat a szekszárdi sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!