Labdarúgás

2022.07.14. 13:29

Négy Tolna megyei csapat kapott ellenfelet a Magyar Kupában

A Szekszárdi UFC, a Gerjeni SK, a Bonyhád VLC és a Bölcskei SE volt érdekelt a sorsoláson.

R. G.

A 2021/2022-es kiírás döntőjében a Paksi FC is érdekelt volt, de a Puskás Arénában rendezett döntőben a Ferencváros jobbnak bizonyult

Fotó: Árvai Károly

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházában kisorsolták a MOL Magyar Kupa országos főtáblája első fordulójának párosításait. Az 1. és a 2. forduló sorsolása előtt a résztvevő csapatokat az MLSZ versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedésük alapján négy csoportba sorolta be (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat), és az így kialakított csoportokból sorsolta össze egymással a csapatokat.

Az első fordulóban az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, azonos osztálybeli csapatok közül az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon. A további fordulókban is az alacsonyabb osztályú együttes szerepelhet hazai pályán, osztályazonosság esetén a korábbi fordulókban kevesebb hazai mérkőzést otthon játszó csapat lesz a pályaválasztó, azonosság esetén az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon – írja az mlsz.hu.

A Tolna megyei csapatok közül az NB III-as Szekszárdi UFC az előző idényben még szintén harmadik ligás Mohácsi TE otthonába látogat, az előző szezonban még szintén NB III-as, de onnan ugyancsak kieső, s jelenleg a megye kettőbe besorolt Gerjeni SK a Zala megyei Lenti SE-t fogadja. A megyei selejtezőből a főtáblára jutó Bonyhád VLC a budapesti bajnokság első osztályában játszó 43. sz. Építők SK-t látja vendégül, míg a Bölcskei SE az NB III Nyugati csoportjában szereplő Érdi VSE-vel meccselhet, szintén hazai pályán. 

A MOL Magyar Kupa első és második fordulójában az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei még nem vesznek részt, így az első körben 128 csapat lesz érdekelt, a másodikban pedig 64 lesz érdekelt. Az első forduló mérkőzéseit augusztus 6-7-én, a második fordulóét pedig augusztus 27-28-án játsszák le.

A továbbjutás a tavalyi kiíráshoz hasonlóan minden fordulóban egy mérkőzésen dől el, a szezon két legjobb csapata 2023 tavaszán a Puskás Arénában méri össze erejét május 3-án, a megyei osztályokból legtovább eljutott együttesek pedig az Amatőr Kupáért mérkőznek meg.

Az előző kiírásban Tolna megye elsőszámú csapata, a Paksi FC egészen a döntőig menetelt, de ott kénytelen volt meghajolni a Ferencváros nagyobb tudása előtt. A Puskás Arénában rendezett fináléról itt olvashat, kattinson ide!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!