labdarúgás

2019.10.08. 11:16

A csapat érdeke az első a remeklő Csigi számára

Csigi Ádám remekül kezdte a szezont, nyolc forduló alatt tizenegy góllal segítette a címvédő Bonyhád Völgység LC-t. Szombaton négyet lőtt a dombóváriaknak.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

– Engedje meg, hogy gratuláljak önnek és a csapatának is! Ekkora különbségre kevesen gondoltak...

– Mi sem ezt vártuk a rangadótól – felelte a dombóváriak elleni 7–0-s győzelem hőse, Csigi Ádám. – Edzőnk, Köllő Roland egész héten azt suly­kolta belénk, hogy nagyon oda kell figyelnünk, mert egy remek csapattal találkozunk, ezért is értékes a sikerünk. Az első pillanattól kezdve rá tudtuk erőltetni az akaratunkat a Dombóvárra, megrúgtuk az első gólt, aztán a másodikat és a harmadikat, s ezzel igazából el is dőlt a három pont sorsa.

– Azért azt ne hallgassuk el, hogy a szünet után az ön percei következtek.

– Örülök, hogy sikerült négy gólt szereznem, ez nagyon jót tett az önbizalmamnak. Eddig szerencsére jönnek a gólok, ami egyrészt megerősít engem, másrészt pedig megerősíti a klubvezetést is, hogy érdemes volt leigazolniuk. Bíztam benne, hogy sikerül megállnom a helyemet, most jó csapatunk van, mi vesztettük eddig a legkevesebb pontot, s a célunk sem más, mint megnyerni a bajnokságot, és ha lehetőség lesz rá, feljebb lépni a harmadosztályba.

– Éppen azt akartam kérdezni, hogy kielégíti önt az, hogy a megye egyben focizhat?

– Most nagyon jól érzem magam Bonyhádon. Érzem az edzőm és a társaim bizalmát, de ha már feltette a kérdést, természetesen az a célom, hogy egy osztállyal feljebb futballozhassak. Hamarosan elkezdik építeni az új stadionunkat, jó lenne a következő szezonban már abban lőni a gólokat!

– Ezek szerint az új idényben is Bonyhádon játszik majd?

– Ha megnyerjük a bajnokságot, és belevágunk az NB III-as kalandba, akkor nem lesz okom váltani. Hiszek a csapatban, a címvédésben és abban, hogy feljebb lépünk.

– Most, hogy ilyen jól kezdte a szezont, rámegy a gólkirályi címre? Retteghet a háromszoros győztes Jammeh Haruna?

– Személy szerint nem célom a gólkirályi cím, számomra a csapat érdekei a legfontosabbak. Ha a társam nálam jobb helyzetben van, akkor gondolkodás nélkül le fogom passzolni a labdát, még akkor is, ha ez netán a gólkirályi címembe kerül. Persze az ember eljátszik a gondolattal, hogy jó lenne gólkirálynak lenni, de ez még odébb van. Ha huszonöt gólt tudnék lőni, elégedett lennék, aztán majd kiderül, hogy mire lett elég.

– Szombaton jön az újabb rangadó, most a Tolnát fogadják. Mit vár a találkozótól?

– Egyértelműen győzni szeretnénk, mert mint mondtam, a bajnoki cím a célunk, s ehhez kellenek a sikerek!

Megyei I. osztály, az állás

1. Bátaszék 8 6 2 0 21–7 20

2. Bonyhád 7 5 2 0 34–9 17

3. Dombóvár 8 5 1 2 21–14 16

4. Majos 7 4 1 2 20–10 13

5. Tolna 8 3 2 3 18–12 11

6. Tamási 8 3 2 3 20–20 11

7. Kakasd 8 3 2 3 15–18 11

8. Tevel 8 2 0 6 8–26 6

9. Szedres 8 1 1 6 11–32 4

10. Dunaföldvár 8 0 1 7 10–30 1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!