labdarúgás

2019.08.18. 19:57

A mezőnyfölény nem elég, gólt is kellene szerezni

Rónai Gábor

20190811_Szekszárd_Szekszárdi UFC -Dunaharaszti MTK NB III-as mérkőzés_Foto:Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

Újabb idegenbeli meccs, újabb vereség. A pécsi 0–4 után tegnap Dabason is rúgott gól és pont nélkül maradt a Szekszárdi UFC (0–2) NB III-as együttese.

A két csapat kiegyenlített meccset vívott, inkább a mezőnyjáték dominált, a hazaiak egyik gólja sem kidolgozott akció után született (a mindent eldöntő második pedig a 91. percben!), de ez a szekszárdiakat aligha vigasztalja.

Hiába játszottak labdabirtoklási fölényben Budai Dávidék, az utolsó, az áttörést hozó passzok nem jöttek, így pedig esély sem lehetett a győzelemre, de a pontszerzésre sem.

Amit előre felvázoltunk, azaz, hogy két azonos képességű csapat fog játszani, az bejött, de ahhoz, hogy idegenben is legyen esélye az UFC-nek, sokkal több kell, bátrabb, kezdeményezőbb játékra lesz szükség a sikerekhez.

Jövő vasárnap, szomszédvári rangadón a Dunaújvárost fogadja az UFC (17 óra).

NB III, Közép csoport, a 3. fordulóban

FC Dabas–Szekszárdi UFC 2–0 (1–0). Dabas, V: Kulcsár K. (Horváth Z., Nagy A.).

Dabas: Czuczi – Molnár P., Márton D., Sánta A. (Takács K., 79.), Szántó G. (Fitos L., 54.), Szabó B., Erős, Fritz A. (Crkvenjakov, 67.), Földes, Eördögh, Popov. Vezetőedző: Kerekes Barna.

Szekszárd: Szűcs K. – Rácz F., Dudás, Márton E., Füredi – Kvanduk J. (Királyházi, 85.), Arena Á., Lékó (Juhász M., 66.), Budai D., Kesztyűs M. – Fejes P. Vezetőedző: Dienes Pál. Gól: Eördögh (43.), Popov (91.).

Dienes Pál: – A mezőnymunkánk biztató volt a jövőre nézve, de a befejezésekkel még adósak vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!