cselgáncs

2019.06.04. 19:20

Csak a döntőben gyűrték le Puppot és Cirjenicset

Sikeresen szerepelt az Atomerőmű SE küldöttsége a kolozsvári olimpiai kvalifikációs European Open versenyen: Cirjenics Miklós és Pupp Noémi is ezüstöt nyert.

Berg Sándor

Fotó: ijf.org

Huszonkilenc ország háromszázötven dzsúdósa – köztük huszonegy magyar versenyző – lépett tatamira a romániai viadalon, köztük Hangyási László és Braun Ákos két tanítványa. Pupp Réka (52 kg) két ippongyőzelem után az elődöntőben hosszabbításos küzdelemben győzte le a grúz Sukvani-Levickát, a döntőben azonban – szintén hosszabbítás során – alulmaradt az azeri Gultaj Mammadalijevával szemben.

Cirjenics Miklós (balról) hosszú kihagyás után tért vissza (balról a második Ohát Zalán) Fotó: ijf.org

„Komoly terheléseket kaptunk az edzéseken, ezért fáradtan utaztunk ki Kolozsvárra – mondta Pupp Réka, hozzátéve, hogy jó erőben volt. – A szőnyegen nem éreztem magam annyira mozgékonynak, de azt mondták, hogy ez nem látszott a teljesítményemen. Két sima meccs után aranyponttal gyűrtem le grúz riválisomat, a döntőben viszont azeri ellenfelem jött ki jobban az ismét aranypontért zajló csatából. Benne lehetett volna a győzelem, így van egy kis hiányérzetem. Annak viszont örülök, hogy sikerült felállnom a dobogóra” – zárta.

Közel féléves kihagyás után tért vissza ismét a tatamira Cirjenics Miklós (100 kg), aki három magabiztos győzelemmel jutott be a fináléba, ahol azonban egy pillanatnyi kihagyás miatt nem tudta megszerezni az aranyérmet Onisze Szaneblidzével szemben.

Hangyási László és Pupp Réka Fotó: ijf.org

„Elnéztem a grúz egyik technikáját, amivel meg tudott lepni, de ettől függetlenül sok pozitívumot tudok levonni ebből a versenyből. Három mérkőzést hozni tudtam, a csuklóm bírta a megpróbáltatásokat. Rövid időn belül ez a második visszatérésem, remélem, több már nem lesz – mondta lapunknak az ASE olimpikonja, aki legutóbb tavaly decemberben mérkőzött. – Visszacsatolásnak jó volt ez

a torna, de messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni ebből. Nem készültünk erre különösen, edzőtáborból érkeztünk, s a mezőny is közepes volt. A hónap végi Európa Játékok ennél sokkal nehezebb lesz, nem is szeretnék jóslásokba bocsátkozni azzal

kapcsolatban” – tette hozzá Cirjenics Miklós.

A paksiak vasárnaptól horvátországi edzőtáborban készülnek a június 22. és 25. közötti, fehéroroszországi Európa Játékokra.

Minszken át vezethet az út Tokióba

Az olimpiai kvalifikációs sorozat június 22-én a minszki Európa Játékokkal folytatódik, amely a cselgáncsozók számára Európa-bajnokság lesz. Az ötkarikás játékokra mindkét nem valamennyi súlycsoportjának legjobb 18 dzsúdósa utazhat. A helyezéseket pontszámok alapján állítják fel, amit az elért eredmények után kapnak a versenyzők. Idén májustól százszázalékos versenyeket rendeznek, vagyis az ebben az időszakban szerzett pontokat meghagyják (addig felezték azokat), ezért is lesz fontos verseny az Eb. Cirjenics Miklós jelenleg a 26., Pupp Réka 19. súlycsoportjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!