kézilabda

2019.05.18. 11:55

Győrben kell kiharcolnia a tagságot az FGKC-nek

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

A klub jövőjét befolyásoló meccset játszik a Nyugati csoportban 10. helyen álló Szekszárdi Fekete Gólyák KC vasárnap az NB I/B-s női bajnokság záró fordulójában. Tabajdi Ferenc együttese úgy léphet pályára holnap (17 óra) a 4. helyezett Győri ETO U19-es csapatának otthonában, hogy már tudni fogja, milyen eredményt kell elérnie ahhoz, hogy ősztől is az NB I/B-ben szerepelhessen.

A rivális Rinyamenti KC szombaton fogadja a bajnok Szombathelyi KKA gárdáját, s ha veszítenek a nagyatádiak, az FGKC-nek már egy döntetlen is elég az üdvösséghez. Ha a nagyatádiak pontot szereznek, akkor viszont csak a győzelem jelent hosszabbítást Nagy Szilviáéknak. Egyedül a nagyatádi siker nem jó...

Összevetésben a szekszárdiak állnak jobban: hazai pályán 33–26-ra verték a Rinyamenti KC-t, vendégként pedig „csak” 26–23-ra kaptak ki. Az NB I/B nyugati és keleti régiójából is három csapat esik ki az NB II-be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!