kosárlabda

2020.04.09. 06:43

Még van idő dönteni a nemzetközi indulásról

Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Még van idő eldönteni, hogy mely csapatok indulnak majd a következő idényben a nemzetközi kosárlabdakupákban, a 3x3-as változatban pedig a nemzetközi szövetség (FIBA) továbbra is budapesti helyszínnel számol a női olimpiai pótselejtező megrendezését illetően.

Többek között erről beszélt Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára az M1 aktuális csatornának szerdán. Elmondta, hogy – bár a bajnokság március közepén úgy ért véget, hogy nem hirdettek bajnokokat, illetve nem voltak kiesők – nincs miért kapkodni. Már csak ezért sem, mert normális esetben is az európai szövetség májusi közgyűlése után szokták véglegesíteni az európai kupák versenykiírásait, és itthon ezt követően tudják a sportszervezeteknek megküldeni, milyen feltételekkel vehetnek részt a kupaküzdelmekben.

„Most a közgyűlést elhalasztották szeptemberre vagy októberre, így azt sem tudjuk, hogy a nevezési határidő hogyan alakul” – tette hozzá, majd úgy folytatta: az MKOSZ elnöksége az érintett csapatokkal való egyeztetést követően valamikor május folyamán ráér döntést hozni arról, hogyan és milyen elvek szerint hirdeti meg a nevezési lehetőségeket a 2020/2021-es európai kupaküzdelmekre.

Bodnár Péter a válogatottakat érintő kérdésre úgy reagált, az európai szövetség keddi ülésén döntöttek arról, hogy az utánpótlás Európa-bajnokságokat a nyárról törölték. Arról is határozott a testület, hogy a 3x3-as Eb-ket, illetve a selejtezőket is elhalasztják. Az augusztusi, szeptemberi 3x3-as eseményeket egyelőre érintetlenül hagyták, figyelik a híreket.

A KSC és az ASE is induló lehet

A bajnokságok berekesztésekor megyénk mindkét élklubja nemzetközi kupaszereplést érő helyen állt a tabellán. A KSC Szekszárd a Sopron és a Diósgyőr mögött harmadik volt, ahogy az Atomerőmű SE is, mégpedig a Szombathelyet és a Körmendet követve. Jó eséllyel mindkét klub lehetőséget kap majd a szövetségtől arra, hogy ősszel kiléphessen a nemzetközi kupasorozatok egyikébe.

Borítókép: Theodoreán Alexandráék rendszeres kupaindulók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!