kézilabda

2018.11.11. 19:55

Megtört a jég, négy forduló után nyert ismét a Fekete Gólyák!

A kiállításokból Dunát lehetett volna rekeszteni a Szekszárdi FGKC és a Haladás mérkőzésén. Figyelmeztetésekből a szombathelyiek szereztek többet, a gólokból viszont a Gólyák.

Berg Sándor

Két perc után emberelőnybe került a hazai csapat (ezt az időszakot 3-0-ra nyerte), az első tíz percben támadásban és védekezésben is hiba nélkül játszott Tabajdi Ferenc együttese.

Háromgólos előnynél (5-2) ismét jöttek a technikai hibák, amik a szekszárdiakat jellemezte az elmúlt meccseken, közelebb viszont nem tudott kerülni hozzájuk a Haladás.

A szünet után sem fogytak ki a hibákból a hazaiak, amiben a szombathelyiek is partnerek voltak. A Gólyák idénybeli második győzelmüket nagyban köszönhetik Schell Gabriellának, aki védéseivel a második félidőben szinte egymaga tartotta életben a hazaiakat.

Tabajdi Ferenc: – Az első félidőben, de mondhatom az első 45 percet, amikor jól játszottunk. Akik az elmúlt héten itt voltak edzésen, őket sikerült felhoznom fizikálisan, Nagy Szilvia és Gyenis Patrícia is végig bírta a meccset. Az első félidőben úgy szereztünk ötgólos előnyt, hogy kapusunknak védése alig volt, a másodikban az ő bravúrjai kellettek a sikerhez. Tudtuk, hogy nem fogunk villogni, ezért is fontos ez a győzelem.

Női NB I/B, 7. forduló.

Szekszárdi Fekete Gólyák KC-Szombathelyi Haladás 24-21 (14-9).

Szekszárd, 200 néző. V.: Hornyik, Zörgő

Szekszárd: SCHELL – Reisch 1, Fehér T. 7 (1), NAGY SZ. 8 (3), GYENIS 3, Farkas A. 3, Kónya 2. Csere: Tóth B., Bíró F. Edzők: Tabajdi Ferenc, Mészáros Melinda.

Kiállítások: 16, illetve 20 perc + 2 kiállítás.

Hétméteresek: 5/4, illetve 7/5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!