cselgáncs

2020.02.07. 06:58

Párizsban lépnének előre Tokió felé a paksiak

Az egyik legnagyobb World Tour-versenyt rendezik hétvégén Párizsban. A francia fővárosban hat dzsúdós képviseli a magyar színeket, köztük Pupp Réka és Cirjenics Miklós.

Berg Sándor

Forrás: TN

Az Atomerőmű SE cselgáncsosai számára biztatóan indult az év, még ha a tel-avivi Grand Prix-n mindketten a nyolcba jutásnál el is véreztek. Pupp Réka az első fordulóban a többszörös World Tour-érmes szlovén Stangart győzte le, majd idő előtt jutott túl következő ellenfelén is, végül a rutinos belga Van Snick állította meg.

„A küzdelem kiegyenlített volt végig, két-két shido-val voltunk a ráadásban. Itt hibáztam és megkaptam a harmadik intést, ami véget vetett a mérkőzésnek. Sok hiányérzetem van a versennyel kapcsolatban, de bizakodó vagyok. A párizsi Grand Slam az egyik legnagyobb World Tour-verseny, hatalmas aréna, rengetek néző és remek hangulat szokta jellemezni. Erős lesz a mezőny, de mindent beleteszek és remélem, kijön a lépés” – mondta kiutazása előtt lapunknak az 52 kilogrammos súlycsoportban versenyző Pupp Réka.

Pupp Réka (szemből) bízik benne, hogy kijön neki a lépés Fotó: TN

Cirjenics Miklósnak (100 kg) az első körben nem kellett tatamira lépnie Tel-Avivban, majd mindössze tizenhat másodperc alatt túljutott ukrán ellenfelén, de a helyiek kedvencétől, Paltchiktól ipponnal maradt alul. Az a vereség is bizakodásra ad okot, a későbbi győztes ellen sokáig pariban tudott lenni.

Az olimpiai kvalifikációért folytatott küzdelemben Párizsban is fontos pontokat lehet gyűjteni. Súlycsoportonként a világranglista első tizennyolc helyezettje jut ki Tokióba. Pupp Réka jelenleg 24., de miután egy nemzetből csak egy versenyző jut ki Tokióba, így öten is kiesnek előle. Cirjenics Miklós a 27., s éppen annyit tudna előre lépni, hogy ott lehessen nyáron Japánban.

„Egy év kiesett nálam sérülés miatt, akkor pontokat sem sikerült szereznem. Kilenc verseny még hátravan, Párizs után jön Düsseldorf, komoly erőpróba lesz, de szeretném stabilizálni a helyemet a ranglistán. A tel-avivi verseny alakulhatott volna jobban is, de egyre jobban érzem magam, a sérülések is kezdenek rendbe jönni, úgyhogy bizakodó vagyok” – fogalmazott lapunknak Cirjenics Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!