cselgáncs

2020.01.23. 21:36

Pupp Réka biztatóan kezdte az évet

Berg Sándor

Forrás: MW

Ugyan helyezetlenül zárt, de három mérkőzést így is vívott, s biztatóan kezdte az évet az izraeli Tel-Avivban rendezett Grand Prix-viadalon Pupp Réka.

Az Atomerőmű SE 23 éves dzsúdósa és a szlovén Anja Stangar hét (!) percig gyűrte egymást az első fordulóban, végül ipponnal győzött a világranglistán a huszonharmadik helyet elfoglaló paksi. A következő fordulóban könnyebb ellenfél következett a 18 éves, hazai pályán tatamira lépő Paz Kafri személyében, akin három perc után waza-arival jutott túl.

A harmadik körben Char­line van Snick személyében régi ismerőssel került szembe a paksi. Legutóbb a tavalyi zágrábi GP-n találkozott egymással a két dzsúdós, szintén a verseny ezen szakaszában. Egy újabb maratoni, hétperces küzdelemből ismét a világranglistán 11. helyen jegyzett belga került ki győztesen.

Az év első olimpiai kvalifikációs versenyén öt kontinens nyolcvanöt országából jóval több mint ötszáz cselgáncsozó vesz részt, közöttük tizenöt magyar, köztük az Atomerőmű SE olimpikonja, a 100 kilogrammosok között induló Cirjenics Miklós.

Súlycsoportjának 27. helyezettje az első fordulóban erőnyerőként nem lép tatamira, első összecsapása az 56. helyen jegyzett ukrán Danilo Hucsol ellen lesz szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!