kosárlabda

2018.07.02. 20:18

Studer Ágnes éhes a sikerre

Rónai Gábor

Ez az utolsó éve az utánpótlás-válogatottban a szekszárdi Studer Ágnesnek, aki csapatkapitányként várja a Sopronban szombaton kezdődő U20-as Európa-bajnokságot. A KSC karmestere szeretne bejutni a négy közé.

„Korábban nem sikerült bejutnunk a legjobb négy közé, remélem, most összejön – mondta Studer Ágnes. – Jól ismerjük az ellenfeleinket, tudjuk, hogy mire képesek, tisztában vagyunk az erőviszonyokkal. Azt gondolom, hogy fizikálisan és taktikailag is fel tudjuk venni a versenyt a korosztály legjobbjaival. A csoportunkban a legnehezebb ellenfelünk a lett gárda lesz, de oda kell figyelnünk a horvátokra és a lengyelekre is. Senkit sem lehet leírni” – mondta.

A magyar U20-as válogatott két hete egy spanyolországi tornával hangolt az Eb-re, ahol a hollandokat (77–59) és a szerbeket (72–59) is legyőzte.

Az előző hétvégén pedig a szlovákokkal vívott két edzőmeccset Cziczás László csapata. Előbb 78–67-re, majd pedig 63–53-ra nyertek a mieink.

„Ez az utolsó évem az utánpótlás-válogatottban, így különösen éhes vagyok a sikerre. Rengeteg családtag, barát és ismerős jelezte, hogy ott lesz, szurkol. Óriási lökést ad az, amikor az egész aréna értünk szorít” – fogalmazott.

A magyar válogatott keretében Studer Ágnes mellett az Atomerőmű KSC Szekszárdból Gereben Lívia és Kiss Virág is helyet kapott.

A magyar csapat szombaton 18 órakor a horvátok ellen kezdi meg a kontinensbajnokság küzdelmeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!