atlétika

2019.08.14. 19:44

Szemerei a csapat Eb-n is javított legjobbján

Berg Sándor

Forrás: Archív

Fotó: Beküldött fotó

Kilencedik helyen végzett a magyar válogatott az elmúlt hétvégén a norvégiai Sandnesben rendezett csapat Európa-bajnokság 1. osztály küzdelmeiben, így búcsúzott a második vonaltól.

Mint arról beszámoltunk, már a háromnapos viadal előtt is egyértelmű volt, hogy a bennmaradáshoz bravúrra lesz szüksége a megfiatalított nemzeti csapatnak, mivel az Európa-bajnokság átalakítása miatt a tizenegy válogatott közül mindössze egy jut fel a Szuper Ligába, s öt csapat csúszik le a 2. osztályba annak érdekében, hogy következő Eb-től már – az elithez hasonlóan – ebben az osztályban is csak nyolc csapat szerepeljen.

A vasárnapi zárás előtt a magyarok 108 ponttal a mezőny hátsó részében álltak, s ugyan az utolsó napon a csapat több tagja is jó eredményt ért el, végül – az európai szövetség honlapja szerint – 223 ponttal a 9. helyen zárt a küldöttség, amellyel a szlovák és a litván gárdát sikerült megelőzni (a hármas mellett még Románia és Oroszország búcsúzott, míg Portugália a Szuper Ligában folytathatja).

A magyar válogatottban három Tolna megyei futó kapott helyet. A DOVASE-ben nevelkedett Tóth Lili Anna 3000 méteren 10:04,95 perces idejével hetedik helyen ért célba, ezzel három pontot szerezve a mieinknek.

A szekszárdi Szemerei Levente tovább folytatta jó sorozatát: az U20-as Eb-negyedik, a felnőtt ob-n aranyérmet szerző gátfutó 3000 méteren egyéni legjobbját futva (9:00,27 perc) hetedik helyen ért célba élete első felnőttválogatott szerelésén, öttel gyarapítva a magyarok pontszámát.

A korosztályos kontinensbajnokságon 800 méteren szintén negyedik Varga Lőrinc ezúttal a 4x400 méter váltóban volt érdekelt. A bonyhádi rövidtávfutóval kiegészülve a hatodik helyet és hat pontot szerzett a négyes.

A csapat Eb-n három számban született magyar győzelem: Vindics Balázs 800 méteren, Halász Bence kalapácsvetésben, Wagner Gyürkés Viktória 3000 méter akadályfutásban végzett az élen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!