Szavazás

2020.11.02. 11:30

A közlekedésben is a biztonságot részesítik előnyben olvasóink

TEOL

Legutóbbi szavazásunk alkalmával azt kérdeztük olvasóinktól, hogy feltetették-e már járművükre a téli gumiabroncsokat? Nos, a 152 válaszadó többsége (80) úgy nyilatkozott, hogy „természetesen, már az első hideg napon megtette” ezt az őszi/téli közlekedés biztonsága szempontjából igen fontos lépést.

A szavazók közel egy harmada (46) véli úgy, hogy felesleges téli gumira váltani, hiszen „úgysem esik hó mostanában”, a válaszadók 17 százaléka (26) pedig egész évben téli vagy négy évszakos abroncsokkal jár, így a gumicserével nekik nem volt dolguk.

A hideg idő beálltával sok helyről halljuk a figyelmeztetést: 7 fokos hőmérséklet alatt nem biztonságos a nyári gumik használata. Valóban, ezek az abroncsok nem, vagy csak korlátozottan alkalmasak a nedves, csúszós, havas utakon való közlekedésre. Vannak, akik csak a városban használják az autót, másoknak munkaeszköz. Mérlegeljük, mennyit ér a biztonságunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!