kézilabda

2018.03.08. 11:22

Rajt-cél győzelmet aratott a Hőgyész a bajaiak elleni fontos bajnokin

Berg Sándor

Férfi NB II., Dél-nyugati csoport, 14. forduló

Bajai KSE–Hőgyészi SC 24–26 (11–13). Baja, 79 néző. Vezette: Juhász I., Szilágyi G. Hőgyész: HUDRA – Teimel M., NYITRAI 9, Ányos 1, Gadányi 2, Vojkovics I. 1, SZABÓ T. 5. Csere: FARKAS (kapus), Debreceni, Héger 1, Krémer, Simigh, SIPOS 3, Vald, Vojkovics Gy. 2, Teimel R. 2. Edző: Bán Tamás.

Hetesek: 4/4, illetve 2/0.

Kiállítások: 10 + kizárás, illetve 10 perc.

A mérkőzés elején magához ragadta az irányítást a hőgyészi gárda (6–3). A házigazda időkérés után rendezte sorait, a félidő végére közelebb is került ellenfeléhez, de a vezetést nem tudta átvenni.

A második 30 perc ugyanúgy folytatódott, ahogy az első játékrész: Hudra Milán tovább növelte parádéinak számát, ahogy azt a helyére beállt Farkas Gábor is tette. Védekezésben Héger Zsolt, támadásban pedig a Szabó Tibor, Nyitrai Miklós páros húzta a csapat szekerét.

A mérkőzés végére ismét felkapaszkodott a Baja, de rajt-cél győzelmet aratva magabiztosan gyűjtötte be a fontos két pontot a Hőgyész, tovább tapadva a harmadik helyen álló Kalocsára. Ifi: 30–36.

Bán Tamás: – A helyzetkihasználásunkon még mindig van mit javítani, ennek ellenére nagyot küzdöttünk és megérdemelt győzelmet arattunk. 

Női NB II., Dél-nyugati csoport

Tam-Bau Tamási KC–NEKA U21 19–24 (7–17). Tamási, 80 néző. Vezette: Harsányi, Vámosi. Tamási: JÁNOS – Sákovics B. 1, Seeman, SÁKOVICS K. 3, SERE 5 (1), Gulyás 3, Salamon 1. Csere: MÉSZÁROS F. 5 (1), Fölker 1. Edző: Varga László.

Hetesek: 4/2, illetve 2/1.

Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

Nem a hazaiakkal voltak a kapufák az első félidőben. A játékrész elején ötször is kifelé pattant róluk a labda, amit az akadémisták gyors ellentámadásokkal büntették, s viszonylag gyorsan nagy előnyre tudtak szert tenni. A félidőre gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

A fordulás után erre próbált rácáfolni a tamási egylet, amely fokozatosan dolgozta le hátrányát a már cseresorral pályán lévő Balaton-partiakkal szemben. Háromgólos boglári előnynél (18–21) érezte azt Siti Beáta, hogy akár bajba is kerülhetnek. Ekkor azonban visszaküldte kezdőembereit a pályára, de végül két hazai hiba akadályozta meg, hogy csodát hajtson végre a Tamási.

Varga László: – Mintha nem ugyanaz a csapat játszott volna a két félidőben. A második jobban tetszett, de tisztes vereséget szenvedtünk.

A Tolna KC–Kaposvári ESE mérkőzés elmaradt, mert a vendégek nem utaztak el a találkozó helyszínére. A bajnokit március 14-én, szerdán pótolják.

Szombaton megyei rangadót játszanak a női bajnokságban, a Tamási 18 órakor fogadja a Tolnát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!