kosárlabda

2017.08.22. 16:15

ASE–Falcóval indul a férfi NB I-es szezon

Elkészült a 2017/18-as férfi A csoportos bajnokság menetrendje.

Balázs László

A fordulók párosításai már biztosak, ám a dátumok még csak tájékoztató jellegűek, könnyen lehet, hogy több helyen is eltér majd az előzetesen megadottól (közbeszólhat csarnokelfoglaltság, nemzetközi kupamérkőzés, tv-közvetítés). Az azonban biztos, hogy a vb-selejtezők miatt idén egy héttel korábban lesz a rajt, már szeptember 30-án feldobják a labdát a csarnokokban.

Érdekesség, hogy az Atomerőmű SE és a Falco, valamint a Szolnok és a Pécs – hivatalosan – tavaly is egymás ellen kezdte a szezont, igaz akkor fordított pályaválasztói joggal. A legutóbbi két döntős – Falco KC és Alba Fehérvár – már a második fordulóban összecsap egymással, az első vasi rangadót pedig október végén rendezik.

A bajnokság idén is 14 csapatos lesz. Hiába harcolta ki újoncként a bennmaradást a Vasas Budapest csapata, mégis úgy döntött, hogy a következő szezonban nem indul az A-csoportban. A MAFC kiesett, az MKOSZ-elnöksége pedig a DEAC-ot kérte fel az A-csoportos szereplésre. Így a Vadkakasok és Factum Sport után ismét lesz élvonalbeli csapat Debrecenben. A kincstári optimizmus szerint a hajdúság fővárosában hosszú távra terveznek, négy légióssal az első évben a biztos bennmaradás lesz a cél, de ha az igazolások jól sikerülnek, akár merészebb álmokért is harcba szállnak a stabil tulajdonosi háttérrel rendelkező klubnál.

A párosítások, 1. forduló szeptember 30. (szombat): Sopron KC–MAFC, Pécsi VSK-Veolia–Szolnoki Olaj KK, Jászberényi KSE–Egis Körmend, Zalakerámia ZTE KK–KTE-Duna Aszfalt, Alba Fehérvár–Kaposvári KK, DEAC–Naturtex-SZTE-Szedeák, Atomerőmű SE–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely.

2. forduló, október 7. (szombat): Szolnoki Olaj KK–Sopron KC, Egis Körmend–MAFC, KTE-Duna Aszfalt–Pécsi VSK-Veolia, Kaposvári KK–Jászberényi KSE, Naturtex-SZTE-Szedeák–Zalakerámia ZTE KK, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Alba Fehérvár, DEAC–Atomerőmű SE.

3. forduló, október 11. (szerda): Sopron KC–Egis Körmend, Szolnoki Olaj KK–KTE-Duna Aszfalt, MAFC–Kaposvári KK, Pécsi VSK-Veolia–Naturtex-SZTE-Szedeák, Jászberényi KSE–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, Zalakerámia ZTE KK–Atomerőmű SE, Alba Fehérvár–DEAC.

4. forduló, október 14. (szombat): KTE-Duna Aszfalt–Sopron KC, Kaposvári KK–Egis Körmend, Naturtex-SZTE-Szedeák– Szolnoki Olaj KK, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–MAFC, Atomerőmű SE–Pécsi VSK-Veolia, DEAC–Jászberényi KSE, Zalakerámia ZTE KK–Alba Fehérvár.

Az Atomerőmű SE játékoskerete

Jabarie Hinds (amerikai, posztja: 1), Pupp Bence (1), Seth Allen (amerikai, 1-2), Szalai Milán (1-2), Ruják András (felnőtt válogatott, 1-2), Gulyás Milán (utánpótlás-válogatott, 2), Plézer Gábor (utánpótlás-válogatott, 2-3), Medve Máté (utánpótlás-válogatott, 2-3), Troy Barnies (amerikai, 3-4), Garamvölgyi Ákos (Universiade-válogatott, 4), Eilingsfeld János (felnőtt válogatott, 4), Kalmár Viktor (utánpótlás-válogatott, 4-5), Tim Williams (amerikai, 4-5), Javion Ogunyemi (amerikai, 4-5).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!