állatkínzás

2017.10.22. 09:30

Szétverték a fejét és lábát, majd kikötötték egy kukoricásban

Mezőőr találta meg az ebet, amelyet nagyon csúnyán megvertek, majd kikötötték egy kukoricásban Bátán. Értesítette a rendőrséget: azután a végét járó állatot a kutyamenhely vette gondjaiba.

Szeri Árpád

„Hogy lehet ilyet tenni, könyörgöm, egy védtelen állattal...”

„...Zokog a lelkem...”

„Gyógyulj meg, te ártatlan kutya, a szívem szakad meg...”

„Viel Glück, und das du wieder gesund wirst und einen guten Platz bekommst.” (Sok szerencsét, remélem, újra egészséges leszel, és kapsz egy jó helyet.)

Ilyen és ehhez hasonló bejegyzések szegélyezik azokat a fotókat, melyek egy súlyosan sérült, kistestű kutyát mutatnak a legnagyobb közösségi oldalon. Az állatot a szekszárdi kutyamenhely fogadta be, szakemberek igyekeztek, hogy túlélje megkínzatását.

Fiáth Szilvia menhelyvezető tájékoztatott: „Szétverték a fejét és a lábát, majd kikötötték egy kukoricásban Bátán. A testét elborították a légylárvák. Minden kezelést hang nélkül tűr. Idős kutyus, de élni akar. A Főnix nevet kapta, most küzdünk az életéért. Kérünk sok energiát és drukkot szegény 7 kilogrammos, csontsovány kiskutyának!”

Az ebet a mezőőr találta meg, aki értesítette a rendőrséget: azután a végét járó állatot a kutyamenhely vette gondjaiba.

Főnix szó szerint egy pillanat alatt ismertté vált a fél országban, sőt, külföldön is, rengeteg levelező kifejezte a felgyógyulásba vetett reményét, és emellett mélyen elítélte a jelenleg ismeretlen állatkínzót, avagy mindkettőt megtette egyszerre.

„Drága kutyus, kérlek fogadd el az erőt, mit neked küldök!” – üzente egy ugyancsak jó szívű levelező.

Nemsokára újabb bejegyzést tett közzé a szekszárdi kutyamenhely.

„Kedves Barátaink! Főnix szíve megállt dobogni. Legyen könnyű utad, Kicsi! Most már nem fáj semmi. Reggeltől kezdve két állatorvos gondoskodott róla folyamatosan. A végén 40 percig próbálták visszahozni és lélegeztették. Nem volt már ereje visszajönni hozzánk, ebbe a kegyetlen világba. RIP, Kicsi Főnix...”

Az állatkínzók köztünk élnek...

Íme, néhány megdöbbentő eset az elmúlt időszakból.

Sárszentlőrinc: hat kutya 20–30 centis láncon volt, megmozdulni sem tudtak. A legtöbbnek nem volt se háza, se vize. Szekszárd: a férfi ütötte-verte a kis jószágot, majd behajította a patakba, ám mivel a kiskutya még mozgott, lapáttal kiemelte onnan és nekicsapta egy teherautó platójának. Szőlőhegy: kutyákat és macskákat vittek be mérgezési tünetekkel a szekszárdi kisállat klinikára. Fagyállóval átitatott csalit etethettek az állatokkal. Egyiket sem sikerült megmenteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!