A napi ügyek, a család és az időjárás után jön a krimi, a bulvár

Tolna megye | Egy kiskorú gyermekeit veszélyeztető párról szóló írás volt a legnépszerűbb tavaly a TEOL.hu internetes portálon, amelynek legolvasottabb cikkei között találtunk bűnügyi és időjárással kapcsolatos írás(oka)t és olyat is, ami az emberek mindennapjához kötődik. A legolvasottabb tavalyi cikkre 32 ezer 540-en voltak kíváncsiak.

A tavalyi év decemberéig kellett várni a TEOL.hu internetes hírportál legolvasottabb 2016-os cikkére. Az oldalon december 27-én megjelent, „A szülőket és a gyerekeket is ágyban találta a családgondozó” című írásunkra több mint harmincezren, egészen pontosan 32 ezer 540-en kattintottak. Kiskorúak veszélyeztetése miatt állítottak bíróság elé egy párt, akik úgy nevelték gyermekeiket, hogy azokat többek között nem járatták iskolába. Előfordult, hogy a családgondozó délelőtt fél tízkor bejelentés nélkül érkezett a családhoz, és a szülőket és a gyerekeket is az ágyban találta.

A „Komoly havazás jön, este 15 centi is lehullhat” című cikkre 23 ezer 616-an voltak kíváncsiak. Az írás éppen egy éve, 2016. január 6-án került fel az oldalra, érdekesség, hogy majdnem napra pontosan egy év elteltével a mostani hétvégére is havazással „riogatott” a meteorológia. Tavaly a Dél-Dunántúlra 15 centi havat jósoltak, s az menetrendszerűen meg is érkezett. Napokig tartott a tél, több kisebb-nagyobb baleset történt, ropogtak, törtek az ágak a hó alatt, tucatnyian kerültek kórházba ilyen-olyan törésekkel. Az év első havazása nem tartott sokáig, a hétvégén már el is kezdődött az olvadás. 

A harmadik legolvasottabb TEOL-cikk tavaly az „A tanóra kellős közepén toppant be a rendőr a tanterembe” című volt, amelyre 23 ezer 336-an kattintottak, és egy negyedik osztályos kisdiák történetét mesélte el, akit az iskolarendőr köszöntött fel születésnapja alkalmából, mégpedig a tanóra kellős közepén, a kispajtásai szeme láttára. A fiatalember azért kapta azt az ajándékot, mert ő is rendőrnek készül. A cikk tavaly február 17-én került fel a TEOL.hu oldalra.

Rónai Gábor online szerkesztő munka közben. A Teol.hu a legfrissebb hírekkel, információkkal látja el az olvasókat (Fotó: Mártonfai Dénes) Rónai Gábor online szerkesztő munka közben. A Teol.hu a legfrissebb hírekkel, információkkal látja el az olvasókat (Fotó: Mártonfai Dénes)

Az első tízben három rendőrségi felhívás is helyet kapott. Két alkalommal eltűnt személyt kerestek (az egyikre 22.058-an, a másikra 19.354-en kattintottak), egy alkalommal pedig egy csalóra igyekezett felhívni a lakosság figyelmét a hatóság, a „Csalók járnak házról házra” című cikket 23.001 olvasó tekintette meg.

A „Ne fizesse be, ha ilyen számlát kap!” című posztban a megyeszékhely polgármestere, Ács Rezső figyelmeztette a szekszárdiakat (az írás tavaly november 7-én jelent meg a portálon és 21.827-en olvasták el), mégpedig arra, hogy ne fizessenek be egy olyan csekket, amelyet egy olyan cég állított ki, amelyik nem volt jogosult annak kiadására.

A Pushcrew-szolgáltatás

Azért, hogy a legfontosabb hírről, a sokakat leginkább érdeklő cikkről, témáról senki se maradjon le a TEOL.hu olvasói közül, az elmúlt év végén bevezettük a Pushcrew-szolgáltatást. Ez tulajdonképpen egy cikk kiküldő rendszer, amelybe az ügyeletes online-szerkesztő választja ki azt az írást, amely addig a legtöbb olvasót vonzotta. Azok, akik már feliratkoztak a szolgáltatásra, azonnal értesülnek a portál által aznap legfontosabbnak vélt hírről, amely egy felugró ablak „képében” jelenik meg a számítógépen, okostelefonon, vagy tableten. Akik még nem iratkoztak fel e szolgáltatásra, azok úgy tehetik meg, hogy ellátogatnak a TEOL.hu oldalra, és a felugró ablakon a „kérem” gombra rákattintanak. Más teendőjük nincs, a hírek naponta fognak érkezni.

Az első huszonnyolc cikk mindegyikét tízezernél többen tekintették meg, a lélektani határ alá elsőként az „A vaskorba költözött és megalapította Újszkítiát” című írás került, amelyre 9 ezer 928-an kattintottak 2016-ban, pedig maga a cikk először 2009. szeptember 1-jén jelent meg az oldalon.
Az elmúlt öt év toplistájának élén egy 2014. december 31-én feltöltött cikket, a „Százmilliót talált az erdőben egy néni egy elhagyott táskában” című írást találjuk. A TEOL.hu tréfás újévi köszöntőjére összesen 61 ezer 493-an kattintottak . A második helyre 2015-ből a „Január elsejétől nem érvényesek a régi igazolványok” (46.438), a harmadikra pedig ugyancsak 2015-ből az „A NAV-ellenőröknek is szemet szúrt a havi 4 milliós bevétel” (37.440) című cikk került. 

A helyi a legnépszerűbb

Mindenki azt gondolná, hogy a gyilkosságok, a balesetek, a bulváros sztorik érdeklik leginkább az olvasókat, ám megyei szinten ez nem mindig van így – mondta Rónai Gábor, a TEOL.hu szerkesztője. „Ha érintettek vagyunk valamiben, akkor arra sokkal előbb kattintunk. Itt van példának a tavaly novemberi, már említett polgármesteri felhívás, amelyben Ács Rezső arra kérte a szekszárdiakat, hogy ne fizessenek be egy csekket, amit egy arra már nem jogosult cég állított ki, és küldött ki a fogyasztóknak. Az idei évről is már van egy példánk. Nemrég írtuk meg a portálon, hogy bezárt Tolnán a népszerű Galéria Étterem, közismert nevén a „Hosi”, és csak a Facebook-on több mint 13 ezren kattintottak az írásra, pedig semmiféle szenzáció nem volt benne. Persze a balesetek még mindig ott vannak az élen, de érdekes módon az emberek nem arra kíváncsiak legelőször, hogy mi történt, mi lett az elszenvedővel és ki volt az, hanem arra, hogy van-e útlezárás az adott szakaszon és az meddig tart” – hangsúlyozta Rónai Gábor.

A bama.hu legvitatottabb cikkei

Megyei Piactér