Gellei hosszú távon tervez a PFC-vel, Éger mindig talál új kihívást Pakson

2008. november 28. 13:27 TEOL/R.G.
Szekszárd | Gellei Imre a Paksi FC vezetőedzője és Éger László, a csapat kapitánya volt a TEOL.hu vendége. Az alábbiakban a teljes interjút olvashatják.

Mik ezek?

X
A sorban látható gombokkal a webes közösségi hálózatokon - Facebook - fejezheted ki egy kattintással tetszésedet vagy
oszthatod meg a cikkel kapcsolatos véleményedet ismerőseiddel.

"Tetszik" / "Like" gomb. Ezzel a gombbal a Facebookon fejezheted ki tetszésedet a cikkel kapcsolatban - üzenőfaladon
egyszerűen csak annyi jelenik meg, hogy kedveled ezt a cikket. Ha most éppen be vagy jelentkezve a Facebookra, akkor azt is
látod, hogy ismerőseid közül valakinek tetszett-e már ez az írás. Ha nem vagy bejelentkezve, a gomb megnyomása után ezt
egyszerűen megteheted. (Ez a gomb tényleg csak egy szimpla tetszésnyilvánítás - ha a cikkel kapcsolatban egyből véleményt is
megosztanál, akkor használd a cikk alatti szürke hátterű sorban található "Facebook" feliratot.)

A felugró ablakban beírhatod véleményedet is, és ha épp nem vagy bejelentkezve, egyben azt is megteheted.

– Köszöntjük a TEOL.hu szerkesztőségében Gellei Imrét és Éger Lászlót!
– Mi is köszöntjük az olvasókat, köszönjük a meghívást!

– Több fórumon is olvastam a különböző értékeléseket, de mindenütt ugyanarról beszélt Gellei úr. Én inkább arra lennék kiváncsi hogy igaz-e amit Pakson hallani, azaz nem mindenki tesz meg mindent azért hogy jó legyen a csapat, és klikek vannak az öltözőben? Boys-Boys
– Valóban a csapatszellemen van mit javítanunk. Idegenlégiósaink nincsenek, légiósaink viszont vannak. Nem tartom szerencsésnek azonban, hogy nap mint nap Budapestről és Fehérvárról járnak edzésre. Úgy érzem, ezen az ingázáson mindenképpen változtatnunk kell. Az természetes, hogy Szekszárdról és Dunaújvárosból járnak, hiszen egyik sincs messze. Tudomásul kell venni, hogy a játékosok is hivatásszerűen űzik ezt a sportot, tehát teljes alázattal kell lenniük az iránt a csapat iránt, amelyet szolgálnak. Azok a játékosok, akik itt telepednek le, azokon nagyobb kötelességtudat van.

Éger László és Gellei Imre jó hangulatban válaszolt az olvasók kérdéseire, pedig olykor kemény kritikák is érkeztek (Fotó: Gottvald Károly) Éger László és Gellei Imre jó hangulatban válaszolt az olvasók kérdéseire, pedig olykor kemény kritikák is érkeztek (Fotó: Gottvald Károly)

– Nem az edzőnek kellene megválaszolni, de Ön szerint miért járnak ilyen kevesen meccsre Pakson? Az első év után nagy a visszaesés!!! (sms/06/30/614...)
– A hazai mérkőzések nézőátlagában nyolcadik helyen állunk, tehát én nem így érzem. Köszönjük azoknak, akik szurkoltak nekünk, annak ellenére, hogy nem mindig tudtunk nekik örömet okozni.

– Lacitól szeretném megkérdezni miért sikeredett ilyen rövidre annak idején spanyolországi légióskodása? És miért nem ment egy másik országba? Pedrito81
– Azért sikeredett ilyen rövidre mert a mai napig pereskedem a klubbal. Debrecenből kölcsönben voltam náluk. Édesapám nagyon beteg, ezért is kértem meg a debreceni vezetőket, hogy engedjenek haza. Ezért sem igazoltam egy másik országba.

– Gellei úrhoz: Ha nem jut tízbe a csapat, lemond a vezetőedzői pozíciójáról? László Szekszárdról
– Júniusig szól a szerződésem, nagyon bízom benne, hogy ezzel a kérdéssel nem kell foglalkoznom és bekerül a csapat az első tízbe.

– A mentális képességek erősítésére tervezik-e egy sportpszichológus bevonását a szakmai stábba? Csernus voltam :-)))
– Nem tervezzük, azt viszont igen, amit az első kérdésben válaszoltam, hogy minél több játékost szeretnénk letelepíteni és mindenkit érdekeltté tenni abban, hogy a csapat minél jobban teljesítsen. Elég elolvasni a Nemzeti Sport osztályzatait, abból lehet látni, hogy kikhez kell igazodni, kik alkotják a gerincet.

– Hímezés-hámozás nélkül árulja el, hogy kik azok a játékosok, akikre semmilyen körülmények között nem számít már tavasszal? Az emberek csak találgatnak és ez pletykákat szül. P.
– Nem az edzőé a játékos. Az edzőnek az a kötelessége, hogy a rendelkezésre álló állományból válogasson és a lehető legjobbat hozza ki a csapatból. A vezetés a szakvezetéssel karöltve megteszi majd a javaslatot, hogy kik kerülnek szabadlistára.

Gellei Imre fájlalja, hogy a hajrában több értékes pontot veszítettek (Fotó: Gottvald) Gellei Imre fájlalja, hogy a hajrában több értékes pontot veszítettek (Fotó: Gottvald)
– Miért Tökölire játszik az egész csapat, amikor olyan csatárok ülnek a padon (vagy vannak kereten kívül) mint Márkus, Weitner, vagy akár Csehi. Nem játszhatna egy ilyen csapat két csatárral? Mourinho
– Mi két csatárral játszunk, a másik támadót Kiss Tamásnak hívják. Úgy érzem, hogy nekünk nem a támadójátékunk az achilles-sarkunk, hanem a csapat védekezése. Csehi Tamás egyébként hat mérkőzésen nem játszhatott sérülése miatt, és nemcsak védőként, hanem támadó középpályásként is szóba került. Márkus és Weitner a Ligakupában bizonyíthatta képességeit.

– Éger Lacitól szeretném megtudakolni, hogy vállalnak-e jótékony fellépést óvodákban, iskolákban? Egy tanárnő Tamásiból
– Persze, hogy vállalunk. Ha meghívnak minket, mindenhová elmegyünk, ha nem ütközik edzéssel és mérkőzéssel. Keressen bennünket a Paksi FC-nél.

– Úgy hallani, télen több játékost is menesztenek. Valóban köztük van Márkus Tibi és Weitner Ádi? A Monyó és a Titi már elment? Matador
– Molnár Zoltán és Kriston Attila december végén távozik, sok sikert kívánunk nekik.

– Gellei úr! Ön valahol Somogyban lakik, ha jól tudom. Vagy Zalában? Lehet. Mennyire tervez hozzú távon a PFC-vel? Ide is költözött vagy ingázik? És ezt hogy lehet megoldani? (sms/06/30/338...)
– Balaton fővárosa Keszthely, ott van az állandó lakásom, de hétközben természetesen Pakson lakom. A családom minden hazai mérkőzésen itt van és együtt szurkol a Tolna megyeiekkel a csapat sikeréért. Hosszú távon tervezek a PFC-vel!

– Éger Lacit sokszor látom az ASE meccsein, ezért mint nagy foci és kosárdrukker, azt szeretném megtudakolni tőle, hogy szerinte milyen az idei ASE és bajnok lesz-e? Tádé
– Gulyás Robi az egyik legjobb barátom. Amikor külföldön légióskodott, akkor is tartottuk a kapcsolatot. A kosárlabda az egyik kedvenc sportágam. Szurkolok az Atomerőműnek és Robi barátomnak. Szerintem bajnokok lesznek, de a rájátszás nem ígérkezik könnyűnek.

– Csernyánszki leigazolásával Kovács kikerül a kapuból? van der sar
– Csernyánszki Norbert igazolásával egy igazi, valós versenyhelyzet alakul ki a kapusaink között, és mindegyiknek tudomásul kell venni, akár edzőknek és játékosoknak is, hogy mindenkiben kell lennie megújulási készségnek. Pokorni Péter már a nyáron jelezte, hogy szeretne külföldre távotni és december elején megy is próbajátékra.

– Egyre szebb lesz a stadion, ám még mindig falusi jellegű!!! Úgy hívják mindenfelé a csapatot hogy falusi parasztklub. Nem lehetne a falelátó helyett betonosat felhúzni és egy olyan pályát csinálni mint a szomszédban? Kaposváron öröm szurkolni? Jova
– Tolna megye büszke lehet arra, hogy két és fél éve elsőosztályú futballcsapata van, és a vezetőink komoly erőfeszítéseket tettek azért, hogy a világítás is elkészüljön, valamint a kiszolgáló helyiségek az utánpótlás csapatok számára is komfortosak legyenek. Van még lemaradásunk, de mindent elkövetünk azért, hogy a bennünket megtisztelő szurkolók otthon érezhessék magukat. Szeretnénk ha nekünk is lenne műfüves pályán, remélem ez is megvalósul valamikor.

Gellei Imre: Olyan csapat vagyunk, amelyik ellen senki sem mehet biztosra Gellei Imre: Olyan csapat vagyunk, amelyik ellen senki sem mehet biztosra

– Miért kétarcú a csapat? Hogy van az hogy egy bravúr után jönnek a pofonok? Ennek mi az oka? Hepi11
– El kell fogadni ezt a minősítést. Különösen fájó számunkra, hogy van egy olyan mumusunk, a REAC, amelyik ellen rendre kapituláltunk. Öt meccsen négy vereség és egy döntetlen. Készülünk a revansra tavasszal. Ugyanakkor az indulásnál olyan mérkőzéseken veszítettünk el pontokat, ahol kifejezetten jól játszottunk, és az utolsó percekben eltékozoltunk pontokat. Ezeken a találkozókon a helyzetkihasználásunk nagyon gyenge volt. A profi futball az eredményességre van kihegyezve, még határozottabbnak kell lennünk a kapuk előtt. Olyan csapat vagyunk, amelyik ellen senki sem mehet biztosra, igaz, hogy ellenünk is így van ez. Ebben a bajnokságban bárki megverhet bárkit. Különösen fájó, hogy az utolsó percekben figyelmetlenségből adódóan több olyan gólt kaptunk, ami pontokba került (Nyíregyháza, MTK, Diósgyőr, Fehérvár, Újpest).

– Éger Laci te mindent elértél a fociban. Többször bajnok voltál, játszottál a válogatottban és fociztál a SZENTÉLYBEN a MU ellen? Ezek után mit remélsz Pakson? Van még kihívás??? ŐSZINTE légy! Tevez
– Én kétszer játszottam ebben a szentélyben, egyszer az MU ellen, egyszer a válogatottban. Minden vágyam az volt, hogy egyszer az NB I-es paksi csapatban futballozhassak. Ez az álmom megvalósult, de az, hogy édesapám betegsége miatt nem tud kijönni egy bajnokimra sem, az nagyon bánt. Nem hiszem, hogy Tököli Attila idejött volna, ha nincs kihívás, és Gellei úr sem jött volna ide, ha ez nem így lenne. Mi is látunk benne kihívást.

– Gellei úr én azt szeretném megtudni, hogy miért nem próbálja meg a háromcsatáros felállást, például egy Ligakupa-mecsen. Ezzel nem vesztene semmit és ebből le tudná vonni a tanulságot. Azt szeretném még kérdezni hogy ön szerint a REAC bent marad-e az NBI-ben, hiszen nagy összeget adnak annak az edzőnek aki bent tartja őket az első osztályban. Szombat Szabolcs
– Több olyan játékost küldök pályára, aki támadó erényekkel rendelkezik, például Báló Tamás vagy a Csehi Tamás is támadó erényekkel bír. Weitner vagy a Márkus a Ligakupa-meccsen tudnak bizonyítani. A REAC szerintem kiesik. Hiszem, hogy mi is vitézkedni fogunk ellenük.

– Gellei úr, nem hiányzik a Fradi? Ön szerint bajnokok lesznek? Fan
– A Fradi nagyon hiányzik az NB I-ből, és bízom benne, hogy ősszel már tudjuk fogadni őket Pakson.

– Hol van a Paks utánpótlása? Szekszárdon vagy 200 gyerek, Pakson pedig? Az UFC utánpótlása az NB I-ben van, a Paks pedig az NB II-ben. Ezért kell igazolni! Lajos
– Az ASE és a PSE csapatában háromszáz gyerek futballozik. A paksi utánpótlásból jött Pokorni Péter, Szabó János, Böde Dániel, sőt a Heffler Tibor is. Az egész megye élcsapata vagyunk, nagy örömmel beszélhetek a szekszárdi Kiss Tamásról és Mészáros Istvánról is, akik erősítik, hogy ugyanolyan megbecsült játékosaink mint a helyiek. Szeretném ha a Paks–Szekszárd ellentétet elhalványítanánk. Gratulálunk a Szekszárdnak az NB I-es szerepléshez. Egy megye van, és a megyének vannak csapatai. A Bonyhádból igazoltuk például Pap Rolandot, aki reményteljes fiatalember.

– Gellei Imrének és Éger Lászlónak köszönjük, hogy elfogadta meghívásunkat.
– Köszönjük a kérdéseket, illetve az építő jellegű és a kritikus hozzászólásokat. Mindenkinek jó egészséget és kellemes ünnepeket kívánunk! Hajrá Paksi FC!

A cikk küldése e-mailben

X
Cikk címe:
Gellei hosszú távon tervez a PFC-vel, Éger mindig talál új kihívást Pakson

Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:

*-al jelzett mezők kitöltése kötelező!

Cikk megosztása a közösségi portálokon

X
Ország, világ, gazdaság

Esernyővel ugrott ki a tizedikről, túlélte

A hétéves kínai kisfiú egy rajzfilmből szedte az ötletet.

Így puskáztak a Ming-dinasztia diákjai

Így puskáztak a Ming-dinasztia diákjai

Több száz éves könyvecske került elő.

FA-kupa: Arsenal–Manchester City elődöntő élőben az NSO-n!

Kiderül, ki vívja május végén az angolok legfontosabb kupájának döntőjét a Chelsea-vel.

Férfi kézi BL: Szeged–PSG élőben az NSO-n!

A Szeged a szinte világválogatott erősségű párizsiak ellen készül a bravúrra.

NB II: pontot rabolt az Óvár a Puskás AFC otthonában – ÉLŐ

17 órától a Kisvárda a ZTE-t fogadja, a Békéscsaba a Csákvárt látja vendégül, a Soroksár a Szparival játszik.

FTC: Gera sporttörténelmet írt? Ő a legidősebb NB I-es triplázó?

FTC: Gera sporttörténelmet írt? Ő a legidősebb NB I-es triplázó?

A zöld-fehérek középpályása 38. születésnapján három gólt szerzett a Gyirmót elleni bajnokin.

La Liga: sorsdöntő lehet Enrique utolsó, Zidane „első” Clásicója

Ha a katalánok kikapnak, szinte biztosan lemondhatnak a bajnoki arany megszerzéséről.

Hoki-vb: „Ausztria erősebb, mint Ukrajna, jobban kell játszanunk”

A magyar válogatott 75 percet edzett vasárnap. Hétfő este 20.30-tól mérkőzünk meg az osztrákokkal.

Előző
 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Következő

Mai horoszkóp

 • A barátság és a munkája során számos kapcsolatot köt. Sikersorozat következik életében. Szívügyek terén boldog, s bizakodó lehet.
Kos Bika Ikrek Rák Oroszlán Szűz
Mérleg Skorpió Nyilas Bak Vízöntő Halak
Megyei Piactér