Bulvár-celeb

2023.12.15. 14:56

Ezekkel az italokkal érdemes vigyázni karácsonykor

Vagy legalábbis fontos lenne, hogy mértéket tartsunk, ha megkóstoljuk őket.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Alena Ozerova

Karácsonykor a finomabbnál finomabb ételek falatozgatása közben könnyen elfelejtkezik az ember a mértékről, és az ünnep hevében könnyen elszaladhat a ló bárkivel.

Sokan azt sem tudják, hogy az italokkal is túllőhetünk a célon, főleg akkor, ha szeretnénk tartani a súlyunkat vagy odafigyelünk az egészségünkre is.

A forralt bor például, bármennyire is finom, legtöbbször tele van cukorral, és egy bögre körülbelül 200 kalóriát is jelenthet - írja a Ripost.

A cukor nemcsak a vércukrodat lőheti ki az egekbe (főleg, ha nem fogyasztasz mellé valamilyen lassú felszívódású szénhidrátot, vagy fehérjét, zsírt), de ezután pedig könnyen meg is éhezel, ami szintén oda vezethet, hogy többet eszel, mint amennyire a szervezetednek szüksége lehet ahhoz, hogy jól érezd magad. 

Érdemes tehát visszafogni a forralt borozást, és vagy mértéket tartani, akár csupán egy decivel kérni belőle, vagy forró teát fogyasztani helyette. A legjobban pedig egyébként akkor jársz, ha egy teljes értékű étkezés után fogyasztod el a kóstolót.

Sajnos a tojáslikőrrel (és más likőrökkel) is hasonló a helyzet, igazi kalóriabombák, és gyorsan megéhezel utánuk. Mértékkel persze mindent szabad, csak nem szabad túlzásba vinni a fogyasztásukat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában