Krimi

2023.09.21. 15:17

Kisgyerekes apuka volt a rendőr, aki meghalt Esztergomban

A sérültek közül többen életveszélyben vannak.

Fotó: Bors / Bánkúti Sándor

Mint korábban megírtuk, Esztergom külterületén robbantás történt szerdán este, amelyben a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa életét vesztette, és többen megsérültek. Egy helybeli agresszív és a rendőrök által már körözött férfi délutántól fogva fenyegetőzött és kiabált, így kihívták hozzá a rendőröket, nem sokkal később pedig a Terrorelhárítás emberei is a helyszínre siettek. Ekkor még senki nem sejtette, hogy J. László már előre csapdát készített: fellocsolta benzinnel a házat, ahova gázpalackokat is bekészített. 

A házba behatoló csapat minden tagja megsérült,

A robbantásban 11 ember, köztük a túsztárgyaló is megsérült, hárman válságos állapotban vannak, egy ember pedig konkrét életveszélyben.

A Bors úgy tudja, hogy

 a terrorelhárító, aki meghalt a bevetésben, családapa volt, két kisgyermek édesapja, a kisebbik gyermeke alig pár hónapos csupán. 

A lap úgy értesült, hogy az akcióban a férfivel órákon keresztül beszélő túsztárgyaló is részt vett, ő maga is súlyos sérüléseket szenvedett.

A Ripost úgy tudja, hogy a behatoló egység minden tagja sérült, közülük négyen súlyosan, heten pedig könnyebben.

A sérülések eltérő fokát vélhetően az okozhatta, hogy információk szerint az egység tagjainak egy része pajzzsal hatolt be a házba, ami így valamelyest felfogta a robbantás erejét. Azonban a pajzsot nem használó emberek súlyosan sérültek, úgy tudni, hogy testük több pontján is égési sérüléseket szenvedtek.

Kiderült ki volt a robbantó, tele volt gyűlölettel és agresszivitással

A szerda esti robbantó Szabolcsban, Fehérgyarmaton született, de hosszú ideje Esztergomban élt és masszőrként dolgozott.  J. László a közösségi oldala szerint kevés emberrel tartotta a kapcsolatot és az egész világgal haragban állt, hemzsegtek a gyűlölködő bejegyzések az oldalán. 

J.László kegyetlenül kitervelte a robbantást és nem is lehetett lebeszélni róla

Több hírforrásnak úgy nyilatkoztak a környéken élők, akik látásból ismerték, hogy féltek tőle, mert furcsa dühkitörései voltak: sokszor akkor is kiabált és trágárkodott otthon, ha egymagában volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában