Krimi

2024.01.23. 10:35

Ötven autó kapott defektet az autópályán, mert vasdarabok hullottak az útra

Több kilométeres torlódás alakult ki.

Forrás: kisalfold.hu

Burkolatra hullott vasdarabok miatt torlódik a forgalom az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Grébics pihenőhelynél – közölte az Útinform kedd reggel a honlapján. Negyven-öven autó defektet kapott  – közölte az autópályát fenntartó Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A munkatársaik azonnal a helyszínre vonultak, hogy a műszaki mentésben, takarításban segítsenek. A takarítás idejére a külső sávot a 76-os kilométernél lezárták 500 méteren.

Emiatt több kilométeres torlódás alakult ki, arra figyelmeztetnek, hogy fokozott figyelemmel és óvatossággal közlekedjenek.

Az Útinform szerint még 10 óra körül is 7 kilométeres volt a dugó.

Akik defektet kaptak, és/vagy sérült az eset miatt az autójuk, a rendőrség vagy az MKIF helyszínen tartózkodó munkatársaitól kaphatnak igazolást erről. „Őket kérjük, hogy a [email protected] címen jelentkezzenek. A levélbe mindenképpen írják bele a baleset helyszínét, időpontját és a sérült gépjármű rendszámát. Munkatársaink felveszik velük a kapcsolatot, és részletes tájékoztatást adnak az ügyintézés menetéről” – közölte a társaság.

Borbély Zoltán közlekedési szakjogász az Index megkeresésére elmondta, hogy a kamion sofőrjének a büntetőjogi felelőssége felvetődik a kérdésben. Induláskor ugyanis ellenőriznie kell a gépjárművét, hogy minden rendben van-e azzal, mert közúti baleset gondatlan okozása miatt indulhat ellene eljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában