Krimi

2024.02.18. 05:00

Enyhítettek a kazincbarcikai apagyilkos büntetésén (videó)

Az édesapját vízbe fojtó férfi büntetését nemrég életfogytiglanról 18 év fegyházra csökkentették.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A fürdőkádba fojtotta saját apját egy kazincbarcikai férfi. Napközben az utcán, egy baráti társasággal együtt ivott, amit a otthon folytattak, majd amikor a vendégek elmentek, a 37 éves férfi a kádba tette Parkinson-kóros édesapját, befogta a száját és az orrát, majd a víz alá nyomta. 

A három évvel ezelőtti gyilkosságot a fiú balesetnek próbálta álcázni: a szomszédok szerint a tettes mindennap megsiratta az édesapját. Nem gondolták volna, hogy ő okozta a halálát.

A boncolás után derült ki, hogy a 68 éves, kerekesszékes apát a fia ölte meg. Tavaly nyáron ítélték el a gyilkost: életfogytig tartó szabadságvesztést szabtak ki rá, leghamarabb 30 év múlva szabadulhatott volna. 

Prison,Bars,And,A,Hallway
Életfogytiglan helyett 18 év
Fotó: txking / Forrás: Shutterstock

A férfi azonban fellebbezett, és az ügy a Debreceni Ítélőtáblára került, ahol enyhébb büntetést szabtak ki: a életfogytig tartó szabadságvesztés büntetést 18 évre enyhítették.

Azért lett enyhébb a büntetés, mert az Ítélőtáblán mellőzték a különös kegyetlenséget. 

Kedvezményt már nem kaphat

A bíró az indoklásban azt is elmondta, miért.

Itt egy ilyen, ha lehet ilyet mondani, egy szokásos életellenes cselekmény volt. A fulladásos halálra nem lehet azt mondani, mint mondjuk egy tűzhalálnál

– magyarázta el dr. Elek Balázs, bíró.

A jogerős ítélet azt is kimondja, hogy az apját vízbe fojtó fiú nem kaphat kedvezményt, mert korábban már volt büntetve, ezért mind a 18 évet rács mögött kell töltenie - írja cikkében a Ripost. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában