Az önazonosságot tartja a legfontosabbnak

2023.03.09. 20:00

Liptai Claudia bepillantást engedett az életébe

A Babits Mihály Kulturális Központban egy ízig-vérig nő, Liptai Claudia aranyozta be már puszta jelenlétével is a helyi hölgyek estéjét a Nemzetközi Nőnapon. A színész-műsorvezetővel beszélgettünk a Női vonalak - minden amit nem tudtál Liptai Claudiáról című előadást megelőzően.

Farkas Eszter

Liptai Claudia negyvenes évei végén is tündököl. Elmondása szerint sikerének titka az önazonosság

Fotó: Mártonfai Dénes

Liptai Claudia nem titkolja, hogy nem volt mindig álomszerű az élete. A sikereiért meg kellett dolgoznia, és bizony neki is végig kellett járnia a hírnévhez vezető, olykor igen rögös utat. Ugyan nem sokan tudják, de bevallotta, eredetileg nem színésznő szeretett volna lenni.

– Grafikusnak készültem, de a sok hiányzásnak köszönhetően végül a színművészetire kerültem. A Vígszínházban indult a színészi karrierem, ahol négy évet töltöttem el, ebből kettő gyakorlat volt a főiskola után. Egyértelműen színésznőként kezdtem, erről is van úgymond papírom, ehhez is értek, hiába vagyok már huszonöt éve műsorvezető – mondta Liptai Claudia.

A színésznőtől megtudtuk, a Csíííz című műsorban látta először a kiugrási lehetőséget, miután Árpa Attila – aki főiskolai évfolyamtársa volt – felkérte a műsor vezetésére. Kis lelkiismeretfurdalással ugyan, de elvállalta a feladatot. Ebben a szerepében olyan kiemelkedő televíziós műsorokat is vezetett, mint a Big Brother, a Mokka, a Megasztár, a Mr és Mrs – A sztárpár show, A nagy duett vagy a Sztárban sztár, csak, hogy a teljesség igénye nélkül néhányat említsünk.

– Nem minden műsoromat szerettem. A Liptai Claudia show-t például kifejezetten erőltetettnek éreztem a Szulák Andrea show után. Minden maradt a régiben, még a díszlet is, csupán annyi volt a változás, hogy az én nevem került ki a falra – jegyezte meg a műsorvezető.

– Soha nem késő beülni az iskolapadba – buzdította az előadás nézőit a színésznő, aki hozzáfűzte, akárhány éves is az ember, mindig tanulhat valami újat, így lett belőle is cukrász. Férjével, Pataki Ádámmal írta meg közösen Édeskettes című szakácskönyvét, mely nem pusztán édesebbnél édesebb sütemény recepteket tartalmaz.

A pár ismert barátainak élettörténetei is kibontakoznak kedvenc gyermekkori süteményeik leírásai között, ezeket a cukrászmester negyven észbontó receptje tesz még izgalmasabbá. A pár a könyv alapján egy rádiós műsort is vezetett, ahol színpadi sütő-show-n beszélgettek hírességekkel.

– Minden évben többször cukrászkodom, de azzal foglalkozom a legkevésbé, inkább a férjemnek segítek abban, hogy jól működjenek a dolgok külsőségeiben a cukrászdában. 

Liptai Claudia a 21. századi, modern nő megtestesítője. Megállja a helyét a média világában, műsort vezet, podcast-et készít, és emellett párjának is segít, valamint tinédzser lányát és hatéves kisfiát is kiválóan irányítgatja a mindennapokban.

– Szerencsére a pályafutásom során mindig nőnek érezhettem magam. Úgy gondolom, az önazonosság a sikerem titka. Ennek köszönhetem, hogy az tudtam maradni, aki mindig is voltam. Ugyanazok a kétségek gyötörnek, ugyanazok az örömök érnek, ezért egy kicsit a sors kegyeltjének is érzem magam.

A műsorvezető e gondolat mentén indította nemrégiben A Nő a tét című podcastjét is, melyben elmondása szerint az önazonosság az alapgondolat, a leglényegesebb ebben a műsorban.

– Az egész életben a legfontosabb az önazonosság. Ez egyfajta életfilozófia is, ahogy Meryl Streep is megfogalmazta az élete egy pontján: már nem akar olyan emberekkel időt tölteni, akik nem érdemesek arra. Azt gondolom, hogy az ember a legtöbb helyzetben viselkedik, és természetesen kell is a világban viselkedni, de ha állandóan egyfajta álcában, egy ilyen kamuflázsban élünk, azt baromi nehéz tartani.

Én például soha nem tudtam volna – állította a színésznő, majd folytatta. – Sokkal jobban jársz, ha már az elején megmutatod, hogy te ki vagy és fogadjanak el úgy. Nem kell mindenkinek tökéletesnek lenni. Ezt elmondtam az első podcast-ban is: az igazsághoz több út vezet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!