Celebfigyelő

2024.03.07. 15:47

Fellép az utcai zaklatók ellen is Budavári Fülöp

Budavári Fülöp, szekszárdi származású influencer arra buzdít, hogy igyekezzünk megkülönböztetni az utcai bókot az utcai zaklatásoktól. Fellép ellenük, ugyanis az utcai zaklatások miatt akár a biztonságérzetünket is elveszíthetjük.

Brunner Mónika

Budavári Fülöp segíti a bántalmazottakat

Fotó: Szabolcs László

Az Együtt a bántalmazás ellen projekt megálmodója az Amerikai Egyesült Államokban élő, ám hazánkba is sokszor hazalátogató Budavári Fülöp továbbra is segíti a magyar bántalmazottakat. 

Fellép az utcai zaklatók ellen 

Az Együtt a bántalmazás ellen Facebook oldalon rendszeresen tanácsokkal látják el a bántalmazottakat. A bók vagy utcai zaklatás témájában ismertetik, hogy utóbbi beszólások, vulgáris mondatok, trágár szavak, rágalmak formájában jelenik meg, sőt a fütyülés, dudálás, leselkedés, mutogatás, huhogás, fogdosás is elképzelhető egy ilyen helyzetben. A zaklatás helyszíne általában munkahely, iskola vagy közterület. A zaklatás miatt a biztonságérzetünket is elveszíthetjük. 

Idegen nyelven: catcalls

A közösségi oldalon ismertetik, hogy a világ számos pontján a nők többsége, a férfiaknak pedig huszonöt százaléka számolt be utcai zaklatásokról, amelyet külföldön catcalling szituációknak neveznek. Ilyen esetek után érdemes egyéni tanácsot kérni pszichológustól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!