alkotás

2018.03.05. 16:20

Ürge után békát fotóz Vincze Bálint

Az ÖKO Munkacsoport Alapítvány felkérésére tartott előadást Vincze Bálint természetfotós Pakson.

Vida Tünde

Műhelytitkokat árult el csodálatos képeinek születéséről a paksi városházán tartott előadásán Vincze Bálint természetfotós. Szép-szép, de hogyan? – ezt a címet adta a bemutatónak, amelyet az ÖKO Munkacsoport Alapítvány felkérésére tartott.

Vincze Bálint A szerző felvétele

Jantnerné Oláh Ilona elnök elárulta, hogy nem volt egyszerű tető alá hozni a találkozót, amelyre a tagság soraiból érkezett igény, de úgy gondolták, bárki számára nyitottá teszik. Vincze Bálint egyebek között arról beszélt, hogy milyen trükköket, eszközöket, ruhákat használ, hogy testközelből fotózhassa a kiszemelt témát. Az előadáson bemutatott képeinek többsége Magyarországon, zöme Pakson készült, kedvenc terepe ugyanis az Ürgemező.

Újabban szívesen időz a dunaszentgyörgyi láperdőn is, megörökítve annak állat- és növényvilágát. Elárulta azt is, hogy izgatottan várja a tavaszt, a természet éledését. Az érdeklődés most a mocsári békák felé fordult. – Velük szeretném tölteni a tavasz első pillanatait – fogalmazott. Elmondta, hogy a Dráva partján már ki is szemelte magának az újabb „vadászterületet”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában