megmérettetés

2018.06.12. 18:10

A sárkányhajósok megszerezték az aranyérmet

Vida Tünde

Először vett részt Paks városa a Nemzeti Regattán, amely – ahogy szlogenje is hirdeti – több mint egyszerű vitorlásverseny. A siófoki rendezvény egyben bemutatkozási lehetőség is az ország településeinek, amelyek saját standjaikon ismertethették meg a látogatókkal nevezetességeiket, gasztronómiai különlegességeiket.

Míg a vitorlások versenyét a Balatonon, addig a sárkányhajók viadalát a Sió-csatornán tartották. A kétnapos rendezvényre 51 település képviselői sereglettek a Balaton fővárosába, Siófokra. A bemutatkozás Paks számára kiválóan sikerült, hiszen a sárkányhajó versenyen győzelmet aratott az atomváros csapata, a település standján pedig több ezer ember fordult meg, derül ki Czink Dóra turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoportvezető beszámolójából.

Paks Város Önkormányzata megmérettette magát a vitorláshajó-versenyen is, ahol az egyetlen, csak lányokból álló csapat különdíjat kapott, és az ötödik helyen végzett. Az Atomerőmű Sportegyesület csapata pedig Balatonfüredet és Orfűt maga mögé utasítva megszerezte az aranyérmet a sárkányhajó versenyen. Ennek futamait, illetve az esemény legizgalmasabb pillanatait a város hivatalos Facebook és Instagram oldalán élőben közvetítették, így a világ bármely pontjáról követhették a verseny állását és a díjátadót is, emelte ki Czink Dóra. Hozzátette, a paksi standon több ezer ember fordult meg a két nap alatt, a város fotófalával hirdetett Instagram játék pedig a leginteraktívabb attrakció volt a rendezvényen résztvevő települések között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában