szekszárdi kutyamenhely

2018.08.29. 20:00

Kutyakonzerv lesz a lányok rajzaiból

Felnőttek is joggal nyugtázták elismerő fejbólintással három kisgyermek kezdeményezését. A lányok elhatározták, hogy rajzaikkal javítanak a szekszárdi kutyamenhely lakóinak sorsán. Eladott műveik árából konzerveket vettek az örökké éhes ebeknek. 

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Három lány ül az ismert szekszárdi kisvendéglő előtti padon, mellettük asztal, rajzokkal és egy adománygyűjtő üveggel. Az alkotásokat Schilling Alma, Schilling Bodza és Schöck Anna Sára készítette. Pontosabban készíti, hiszen a rajzok fogynak, szükség van az utánpótlásra.

– Legtöbbször állatokat örökítek meg – mondta a harmadikos Schilling Bodza, akinek a dalmata a kedvence. – Imádom az állatokat, ők érdekelnek. Sok rajzunk fent van az interneten, ott írták a felnőttek, hogy végre olyan gyerekekkel találkoztak, akik nemcsak a tabletet nyomkodják.

– Nekem az angol cocker spániel a kedvencem – folytatta az ötödik osztályt kezdő Schöck Anna Sára. – Én is a többiekkel együtt rajzolok a menhelyi kutyákért.

– Én Schilling Alma vagyok, a gyakorló óvodába jártam, most megyek a gyakorló iskolába – vette át a szót Bodza húga. – Egyszer elhatároztuk, hogy rajzolni fogunk a kutyákért, mert annyira szeretjük őket! Mindannyian voltunk már a menhelyen, ahol cuki kutyusokkal találkoztunk. Simogathattunk közülük többet is.

Az elhatározást tett követte. Schilling Péter úgy gondolta, hogy miután az általa üzemeltetett kisvendéglőben sokan megfordulnak, ott, azaz a bejárat közelében lenne érdemes közzétenni a lányok – két lánya és azok barátnője – művészi alkotásait.

– Az asztalon egy papírra kiírtuk, hogy a rajzokért adott, becsületkasszába helyezett pénzt a szekszárdi kutyamenhelynek gyűjtjük – mondta Schilling Péter. – Kellemes meglepetésünkre a kezdeményezés jól működik, vendégeink adakozó kedvűek. Már több alkalommal vettünk a befolyt összegből kutyakonzerveket, amiket a lányokkal együtt a menhelyre vittünk. Önkéntesként is szeretnének menni, amint lehetőségük lesz rá.

Schilling Bodza mindehhez még annyit kívánt hozzátenni: annyira kedveli az állatokat, hogy nem is eszik húst, sőt, a boltokban a húsos pultokat is messzire elkerüli. – Biztos, hogy felnőtt koromban állatokkal szeretnék foglalkozni. Egy olyan éttermen gondolkodom, melyben a kutyák számára is lenne étlap, azokból az ételekből választhatnak a gazdik segítségével – adta közre a ma még különlegesnek tűnő, de a jövőben akár kiválóan működő tervét.

Alma nyújtotta a kezét végezetül jelentkezésre: – Én pedig segíteni fogok Bodzának!

Példát mutatnak a fiataloknak

– Nagyon fontos számunkra a rajzoló gyermekek révén rendszeresen szállított eledel – közölte Fiáth Szilvia, a szekszárdi menhely vezetője. – Az általuk hozott adagokra a kölyökkutyák etetésekor van szükség. Hadd fejezzem ki ez úton is elismerésemet a lányoknak, biztos vagyok benne, hogy nemcsak kiváló polgárai lesznek a társadalomnak, de tudatos létüknek köszönhetően fokozottan ügyelnek majd a környezetvédelemre, állatvédelemre. Kezdeményezésükkel példát mutatnak más fiataloknak is.

Egyébként vannak még ifjú támogatóink, például zeneiskolás növendékek az utcazenéléssel gyűjtött pénzt, mint adományt karácsonykor hozták el nekünk. Két, nemrég összeházasodott fiatal pár azt kérte a násznéptől, hogy egy-egy kutyakonzervvel érkezzenek a lakodalomba. Rengeteg konzervet kaptunk tőlük. Pár napja pedig éppenséggel egy hatvanadik házassági évfordulóját ünneplő idős pár lepett meg bennünket adománnyal.

Borítóképünkön: Anna Sára (balról), Alma és Bodza, a három őrangyal a rajzokkal, valamint Geri, a menhelyi kutya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában