kéktúra

2018.10.01. 09:30

Hirtelen változó hangulat

Immáron Kismórágyig haladtunk a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrán.

Fekete Dávid

Mórágyra érve magunk mögött hagyjuk az erdőt, és egy letisztultabb, más hangulatú úton haladhatunk tovább Kismórágy irányába.

A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra következő szakasza mindössze cirka három kilométert tesz ki, a szintemelkedés alig haladhatja meg a száz métert, ugyanakkor a nyugodt, magával ragadó hangulat jól passzol a kora őszi időhöz és kedvhez.

Keskeny, kanyargós utak, majd csapások, állatszag és patanyomok, festői táj, és löszbabák fogadják a túrázót. Csipkebogyóbokrok, diófák, szántóföldek, szolidan terebélyesedő vadregény – ezekkel jellemezhető az út, amit alig egy óra alatt végigjárhatunk, de ha nem időzünk el néhány pontján, értelmét vesztheti az egész kirándulás. Mert ennek a szakasznak pontosan ez a lényege: a nyugalom, a kikapcsolódás, a csendes ropogás, a mélázás és gondolatiság. Egyedül, magunkba fordulva ballaghatunk rajta, és akkor válik igazán értékessé az eltöltött idő ezen az etapon. Ehhez pedig minden adott is.

Míg a mórágyi erdő zord, mégis kellemes atmoszférája, az ámulás és a csodálkozás szakasza volt, ez pont a fordítottja. Csak semmi kapkodás, akció, akár egy lassú áramlású művészmozi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában