kézműves foglalkozás

2019.01.10. 19:10

Szerencsét hozó malacot varrtak a gyerekek

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Szerencsét hozó malacokat varrt a Dienes Valéria Általános Iskola egy egész osztálynyi diákja, összesen huszonnégy gyerek a Varródoboz kézműves foglalkozáson a Vármegyeházán szerda délután. Az Újév ihlette témába a diákok teljesen belemerültek. Profi segítőknek köszönhetően a jó minőségű anyagból kivágott malacrészeket sikeresen összeöltötték. Minden diák két malacot készített, az egyiket a közös falvédőre varrták rá, amelyet az iskolájukban tesznek ki, a másikat pedig hazavitték, hogy minél nagyobb szerencsét hozhasson a számukra.

– A Varródoboz kézműves foglalkozást minden hónap első szerdáján rendezzük a felnőtteknek, akik 300 forint belépési díj ellenében vehetnek részt a varró tanfolyamon. A gyerekeket előzetes bejelentkezés után fogadjuk. Az iskolákkal már jó előre leegyeztetjük az időpontokat, így sorra váltják nálunk egymást a város diákjai. A következő osztályt ismét a Dienes Valéria Általános Iskolából várjuk pénteken. A foglalkozásokat Szűcs Zsuzsanna múzeumpedagógus és állandó, önkéntes segítőnk, Baka Zsuzsanna tartják. A kellemes és hasznos időtöltés során a gyerekeket és a felnőtteket is igyekszünk beavatni a varrás legapróbb trükkjeibe, vagy éppen a legegyszerűbb technikáiba – mondta lapunknak Kovács József teremőr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában