különleges program

2019.06.24. 20:00

Attila gyermeknapi kívánsága is teljesült

AK 47-es és M4-es légpuskákkal, Glock pisztolyokkal, távcsöves mesterlövész puskákkal is lőhették a célpontokat a várdombi kisiskolások, összesen tizennégyen, Ács Attila gyermeknapi kívánságának köszönhetően.

Brunner Mónika

Fotó: Buschmann Adrienn

A nemzetközi gyermeknap alkalmából öt szerencsés ifjúnak teljesíti különleges kívánságát a Tolnai Népújság és a Teol.hu. Ács Ricsi óhaja már teljesült, ez alkalommal testvére, Attila kérésének sikerült eleget tenni.

– Egyhetes médiatáborból érkeztünk a pályára. Eredetileg paintballozni szerettem volna, de a szüleim is mondták, hogy a nagyobb festékgolyók veszélyesebbek lehetnek a számunkra – mondta Attila.

A körülbelül húsz évvel ezelőtt építeni kezdett, majd félbehagyott Top Center megmaradt betonváza és környéke volt a helyszín. A gyerekeket Navreczki Zoltán, a Military Airsoft és a „Ha félsz, még élsz” szabadulóház tulajdonosa készítette fel a körülbelül 7,5 hektáros versenypálya szabályaira, és arra, hogyan kell használni a légfegyvereket. A gyerekeknek a tizenegy célból kellett minél többet eltalálniuk. A verseny időre ment, amelyet mindegyik gyereknél feljegyeztek. Az első körnél az volt a lényeges, hogy hány lőszerrel, hány célpontot találnak el, és mennyi idő alatt. A második körnél pedig azt mérték, hogy végig tudnak-e menni a diákok tizenegy táblán mindössze harminc lőszerrel.

– Úgy kell mennetek a célpontokra, mint a profi kommandósoknak, akik nem rohangálnak esztelenül, mert ha elesnek, meg is lőhetik őket. Kicsit összehúzódva, szemetek a célon, gyors gyaloglásban – készítette fel a diákokat Navreczki Zoltán. A gyerekek védőmaszkot kaptak, a célnál a töltött fegyvereket lefele kellett tartaniuk, és nem volt szabad a társaik felé fordulniuk. A légpuskákkal ugyanis ugyanúgy kell vigyázni, mint az igazi fegyverekkel.

A körök végén két lövéssel kellett kilőniük a képzeletbeli terroristát, amit szintén egy nagyméretű emberformájú céltábla személyesített meg.

A kétórás játék nyertese Ács Attila osztálytársa, Takács Tamás lett, neki lett a legjobb ideje, bőven öt percen belül. Mint kiderült, van rutinja, mert sorozatban nyeri az íjászbajnokságokat. Attila a középmezőnyben végzett.

Ács Attila kívánsága volt

Ács Attila édesanyja, Ácsné Hoffmann Rita több kísérőszülővel érkezett a gyereksereg mellé, elmondta, hogy az elején aggódott, végül megnyugodott, hogy a gyerekek fegyelmezetten viselkednek, és a szervezők is meggyőzték őket arról, hogy ez a fajta taktikai lövészet biztonságos számukra is. – A gyerekek nagyon lelkesek, koncentráltak voltak, és láttam, hogy ez az ő világuk. Annyira boldogok voltak, végül hatalmas tapssal megköszönték Attilának, hogy elhozta őket. Nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért – mondta Ács Attila édesanyja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában