trendek

2020.01.02. 20:00

A klasszikus kék szín megyénk divatját is meghatározza majd

A 2020-as év hivatalos divatszíne a klasszikus kék, amely a divatvilág mellett a lakberendezésre, az ételekre, a hajszínekre, valójában mindenre hatással lesz. Az öltözködésben a hetvenes évek stílusa lesz az irányadó, amely lassan gyűrűzött be hozzánk is, mint fő divatirányzat.

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Mint ismert, a Pantone Intézet 2020 trendszínének a klasszikus kéket választotta, a szín hivatalos megnevezése: Classic Blue 19-4052.

A szín a világon mindenre hatással lesz, kezdve a fehérneműktől, a női-férfi ruházattól, a híradóban a bemondók öltözködésén át az éttermek ételeire, a lakberendezésre, a hajviseletre is. A klasszikus kék tulajdonképpen minden iparágban irányadóvá válik, amely színekkel dolgozik.

– A Pantone Intézet minden évben többféle színpalettát határoz meg, de az általános tizenkét szín és négy klasszikus szín. Fő színnek a klasszikus kéket választották, mert az a kapcsolatok és a kommunikáció színe. Ennek van társadalmi aktualitása, ez az a terület, amelyben befolyásolni szeretnék az embereket – mondta lapunknak Kovács Yurkov Orsolya nemzetközi stílusszakértő, aki a közelmúltban Tolnán tartott előadást a stílusirányzatokról hölgyeknek.

A világ nagy divatcégeinek ruháit ugyan nem mindenki tudja megfizetni, sajnos így van ez nálunk is, ám mégsem kell aggódni. Jó tudni, hogy a klasszikus kék szín a nyerő 2020-ban, de az, hogy stílusossá válhasson valaki, nemcsak pénz, hanem felkészültség, tudás, ízlés kérdése. Az a tudás fontos, hogy ki mit tud magáról, milyen színek állnak jól neki, melyek azok a fazonok, amiket érdemes hordania.

Kovács Yurkov Orsolya szerint a klasszikus az, ami soha nem középszerű és unalmas. Azok, akik a klasszikus vonalakat és fazonokat választják a jövő évben, stílusosak tudnak maradni.

– Már nincs új a divatban, de mindig újítanak valamit, mindig jön egy olyan trend, ami aztán egy–másfél év alatt beszivárog mindenkinek a szekrényébe, ruháspolcaira. A téli időszakban már érdemes készülni a tavaszi-nyári trendekre. A legvagányabb irányvonal, a hetvenes évek stílusa érkezik ismét hozzánk. Jellemzői lesznek a nagyon hegyes és hosszú gallérok, amelyek megjelennek majd akár egy trendi férfi ing gallérjaként, vagy egy tavaszi ballonkabát gallérjaként – mondta Kovács Yurkov Orsolya, hozzátéve, hogy azoknak a hölgyeknek sem kell aggódniuk, akik ezzel nem tudnak azonosulni. Ugyanis várhatóak azok a horgolt cuccok, amelyek olyan hatást keltenek, mintha a nagymamák szekrényéből estek volna ki. A legdivatosabb horgolt holmik akár hosszú ruhákként, kardigánokként jelennek meg, modern, stílusos módon.

Szintén a 2020-as divat irányvonalát képviseli majd a már tavaly is népszerű bermuda- és biciklis nadrágok, egy új módon, nadrágkosztüm formájában.

Várhatóak a férfias szabású blézerek és a romantikus stílus jegyei, mint például a rétegzett, lefelé bővülő fodrok, és a tollak, amelyek jövőre megjelennek a hétköznapi öltözetben is. Például egy egyszerű női pamutpóló vállán díszítésként, vagy egy mellényen, hiszen azok is divatosak lesznek.

Minél jobban ismeri magát valaki, annál könnyebben választ ruhát

A hölgyeknek fontos, hogy könnyebben tudjanak igent vagy nemet mondani egy-egy holmira a boltban. Egyrészt ezzel tudatosabb vásárlókká válnak, másrészt minél jobban ismerik magukat, annál könnyebben találnak megfelelő stílusú ruhadarabot maguknak, akár egy használtruha-üzletben. A következő évben újra divatosnak számít majd a mindig népszerű farmer-póló összeállítás, pláne ha azt egy kicsit variálják különféle különleges stílusokkal. Például felvehetnek hozzá egy látványos magassarkú csizmát, lovaglócsizmát, tűsarkú cipőt, és választhatnak hozzá egy divatos blézert.

A stílusirányzatok keverése is erőteljes látványt képes produkálni

A férfiakra szintén jellemző, hogy megszokások alapján öltözködnek, ám van, amit érdemes elhagyniuk. Például sokan azt gondolják, hogy zakót csak ingre lehet felvenni, holott ha a zakót pólóval párosítják, stílusosabbak lesznek a hétköznapokon. Ugyanígy, ha a zakóhoz sportcipőt választanak, szintén egy újfajta irányt szabhatnak megjelenésüknek. A stílusirányzatok úgymond keverése mindig erőteljes látványt képes produkálni, amely az erősebb nem képviselőinek sem lehet közömbös. Hiszen, ahogy a hölgyeknek alapvetően a külsejüket nézik, nekik sem mindegy, hogy a férfi hogyan néz ki mellettük.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában